OJT

Podignuta optužnica protiv Banjalučanina: Vozio pijan i iznad ograničenja, poginuo suvozač

  • Извор: Бањалука.цом
  • 24.02.2022. 21:05

Protiv Save Ponjevića (34) iz Banjaluke podignuta je optužnica zbog sumnje da je u pijan upravljajući motociklom, izazvao saobraćajnu nesreću kod Prijedorske petlje, a u kojoj je poginuo suvozač Darko Miljuš (30).

Optužnicu protiv Ponjevića je podiglo Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci, a stravična nesreća se dogodila 26. juna prošle godine oko 21.55 časovova na teritoriji grada Banjaluka.

Ponjević je upravljajući motociklom „suzuki 750“ na magistralnom putu Šargovac – Banjaluka, se kretao desnom saobraćajnom trakom brzinom od 110 kilometara na čas, na dijelu puta gdje je ograničenje 80.

“U tom trenutku on je bio u alkoholisanom stanju, jer je poslije nesreće utvrđeno da je imao 1,61 g/kg alkohola u krvi” – piše u optužnici.

Dalje je navedeno da je on bio svjestan da zbog toga što je pijan i kreće se većom brizinom da može nastupiti saobraćajna nesreća.

“Dolaskom u mjesto Šargovac, Ponjević nije držao potrebno rastojanje sa drugim vozilom, koje se kretalo ispred njega. Zatim je prednjim točkom motocikla udario u zadnji dio automobila „pežo 207“” – prezicirano je u optužnici.

Vozač „pežoa“ P.K. je zatim izgubio kontrolu nad vozilom i udario u stub ulične rasvjete.

“Od udara motocikl je pao na tlo usljed čega je suvozač D.M. smrtno stradao od zadobijenih povreda u vidu uništenja vitalnih moždinskih centara u sklopu destrukcije mozga i preloma krova i baze lobanje” – navodi se u optužnici.

Optužnicu protiv Ponjevića potvrdio je Okružni sud u Banjaluci i u narednom periodu će početi suđenje.

Motocikl se zapalio nakon teške nesreće 

Očevici, ali i vozači koji su ubrzo zatekli na mjestu nesreće, pričali o užasnim i uznemiravajućim scenama. Tvrde da je od siline udara motocikl u istoj sekundi bio u plamenu i eksplodirao.

“Vidio sam dva momka kako leže na putu, dok je motocikl između njih gorio. Oni se nisu pomjerali, scena je bila užasna. Ljudi su trčali da im pomognu, ali sam se bojao da bi i oni mogli biti povrijeđeni, ako motocikl ponovo eksplodira” – ispričao je ranije jedan od očevidaca.

(Banjaluka.com)