Polaganjem vijenaca počelo obilježavanje dana grada Banjaluka

  • Извор: АТВ
  • 26.04.2022. 14:18

Povodom obilježavanja dana grada Banjaluka i 77. godišnjice oslobađanja grada od fašizma predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović zajedno sa republičkim i gradskim predstavnicima prisustvovala je polaganju vijenaca na Spomenik palim borcima.

Cvijanović je istakla da je ovo veliki dan za Banjaluku, te da treba raditi na njenom daljem razvoju.

“Danas obilježavamo veliku pobjedu, dan kada je prije 77 godina počeo veliki život. Čestitam svim građanima Banjaluke ovaj bitan datum. Ovom gradu želim da ima još veći razvoj i još bolji položaj. Ovo je dan kada se svi zavjetujemo da ćemo uraditi sve da naša Banja Luka, naša Republika Srpska i dalje raste, te pokaže da je jača i bolja, da je to mjesto gdje treba da se investira”, rekla je Cvijanović.

Predsjednik GO SUBNOR-a Banjaluka Vladimir Đuran naveo je da se ne smiju zaboraviti oni koji su svoj život dali za Republiku Srpsku i Banjaluku.

“Da se ne zaborave stari ratnici, stari drugovi. Posebno slobodu treba čuvati i za nju ginuti, ne dajmo je nikome. Ona je najskuplja na zemlji, oni koji su je imali uvijek su išli naprijed, a oni koji je nisu imali su uvijek bili fukara i bijeda. Međutim, mi smo danas malo jači i ne damo se i borićemo se”, navodi Đuran.

Među zvanicama koji su odali počast palim borcima bili su i Mladen Ilić, predsjednik skupštine grada Banjaluka i gradonačelnik Draško Stanovuković koji su u ime grada zajedno položili cvijeće.

Ispred Vlade Republike Srpske na spomen obilježju prisustvovao je ministar saobraćaja i veza Nedeljko Ćorić, a ispred srpskog člana predsjedništva BiH Milorada Dodika vijenac je položio njegov izaslanik general Dragan Vuković.

Osim njih, vijence su položili i predstavnici Narodne skupštine Repiblike Srpske, boračke organizacije te predstavnici drugih gradova.



  • 23:15 Ноћни програм

    Ноћни програм