Градска управа

Полиција за псе у Бањалуци запримила 536 пријава

  • Извор: Независне
  • 24.10.2023. 06:52

Полиција за псе ове године је запримила 536 пријава грађана, речено је у Градској управи Бањалука.

Како кажу, Полиција за псе је од оснивања, путем дежурног телефона, електронским путем или писмено, запримила укупно 824 пријаве.

Према њиховим ријечима, службеници Комуналне полиције свакодневно, поред запримљених пријава, врше и редовне контроле паркова, школских дворишта, предшколских и здравствених установа и слично.

"Задатак Полиције за псе јесте да контролише да ли власници паса поштују прописе, тачније одлуку о комуналном реду којом је прописано држање кућних љубимаца у објектима колективног становања, у дворишту, начин извођења и шетања одређених раса паса, на којим мјестима је забрањено изводити псе и на којим се могу слободно пуштати без повоца и слично", објаснили су они, пишу ''Независне новине''.

Када је ријеч о псима луталицама, како додају, Одјељење за комуналне послове издаје налог Хигијеничарској служби која врши збрињавање нерегистрованих, невакцинисаних паса у централно градско прихватилиште, односно азил.

"У случају угриза пса на терен излазе Ветеринарска инспекција и службеници МУП-а", појаснили су из Градске управе.

Подсјећамо, град Бањалука је у склопу Одјељења за инспекцијске послове и комуналну полицију у августу прошле године добио Полицију за псе, која се од тада свакодневно бави питањима која се односе на животиње у нашем граду.

Све информације о раду Полиције за псе, али и пријаве проблема, могу да се добију путем бројева телефона 065/877-031 и 051/306-464.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: