Obilna kiša

Poplava u banjalučkom naselju Priječani: Ugroženo 100 domaćinstava

  • Извор: СРНА
  • 29.05.2023. 22:25

U banjalučkoj mjesnoj zajednici (MZ) Priječani poplavom je ugroženo više od 100 domaćinstava, a više od dvije desetine domaćinstava već je odsječeno od ostatka naselja, rekao je večeras Srni predsjednik ove mjesne zajednice David Ponorac i istakao da su poplave izazvane jer problem neuređenih i nepročišćenih kanala nije riješen više od dvije godine uprkos apelima i upozorenjima mještana.

"Savjet mjesne zajednice i mještani pojedinačno su upozoravali na neuređene i nepročišćene kanale, odvodne i kanale za slivne i fekalne vode. To već više od dvije godine nije uređeno, sad za posljedicu imamo domaćinstva ugrožena poplavama, neka su poplavljena, a sigurno dvije desetine je odsječeno od ostalog naselja, ne može se doći autom", naveo je Ponorac.

On je rekao da im se niko od nadležnih gradskih vlasti nije obratio, te da stanovništvo nije odreagovalo na vrijeme jer se sve desilo u dvadesetak minuta.

"Ja i ostali mještani koji su pogođeni smo zvali vatrogasce i Civilnu zaštitu. Vatrogasci su poslali jednu ekipu na teren, a ovdje je potrebno desetine ekipa, potrebna je Civilna zaštita, desetine mašina i ljudi koji bi pročistili kanale i postavili vreće sa pijeskom.

Niko nam se iz gradske Civilne zaštite nije obratio, čak sumnjam da će izaći", naveo je Ponorac.

On je uputio apel gradskim vlastima, republičkim, i svima koji su u mogućnosti da pomognu mještanima Priječana, da, kako je rekao, imaju dostojne uslove za život.

"Mi mještani ne znamo šta ćemo, nemamo mašine sa kojima možemo ispumpati vodu, niti imamo mašine kojima možemo pročistiti kanale. Mještani su do sada bili više nego tolerantni, to ima svoje granice, od sad se uvode radikalne mjere, mještani će ići u Gradsku upravu, blokirati put i ostalo", poručio je Ponorac

  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 10:30 Ловачки савети (Р)

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.