Хаос и расуло

Порука појединаца из бањалучке Скупштине: Никад више немојте гласати ни за кога из овог сазива

  • Извор: АТВ
  • 25.10.2023. 19:21

Почело у седам ујутру. Али већ у десет петоминутна пауза која се претворила у трочасовну. Сала полупразна, а и они што су дошли тешко су се вратили - тако је данас изгледала сједница бањалучке скупштине. Да тако не треба, свјесни су и одборници. Никад више немојте гласати ни за кога из овог сазива - поручују поједини.

"Порука свим гласачима да никада више ни мене нити икога више из ове сале бирају", рекао је Слободан Станаревић, одборник ДЕМОС-а у Скупштини града Бањалука.

"Срамота и за једну и за другу страну да свака скупштина која се одржава да има неку динамику која без смисла, без вођења", додао је Станаревић.

"Мене је срамота што сам саставни дио овог састава скупштине јер овдје ни један одборник на челу са скупштинским руководством не заслужује апсолутно да их више грађани бирају јер ово је једна невиђена срамота", рекао је Миленко Росић, одборник Уједињене Српске.

Искуснији одборници не памте овако нешто. Претходни сазиви нису били ни налик. У име одборника грађанима се извинила Невена Тодоровић, због понашања свих њих.

"Стварно користим ову прилику да се јавно извиним свим грађанима града Бањалука, на овом оваквом односу нашем односу према граду и према грађанима. Није се овако радило, много је више реда било и поштовања, просто ја сад осјећам потребу да се јавно извиним и ово није нешто на шта смо и ми сами навикли и шта смо очекивали у овом сазиву скупштине", рекла је Невена Тодоровић, одборник СНСД-а у Скупштини Града Бањалука.

И у томе су изгледа јединио сагласни и одборници власти и опозиције. СаЗИВ нам је кажу тотално расуло. 

"Рећи ћу можда непопуларно мишљење када говорим из угла одборника, али рећи ћу и оно што сами грађани мисле-мислим да је ово најнепродуктивнији сазив у историји града Бањалуке", рекао је Бојан Пећанац, одборник СНСД-а у Скупштини Града Бањалука.

"Ту сам, борићу се за оно што су ме људи изабрали, али више немам ријечи. Видите и сами, ту сте свакодневно, комуницирамо , виидте да је ово овдје тотално расуло", рекао је Саша Лазић, одборник покрета "Бањалука зове" у скупштини Града Бањалука.

Иако су сви згрожени оним што се дешава у скупштинској сали, данас су ипак одлучили да кворум са 16 одборника спусте на 11. Па би сала убрзо  могла да буде још празнија.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм