ATV

Цијене које су изазвале револт, поново у оптицају

Поскупљује паркинг у Бањалуци: Погледајте нове цијене

 • Извор: РТРС
 • 25.09.2023. 13:52

Возачи у Бањалуци ће од сљедеће седмице паркирање плаћати скупље него сада, рекао је за РТРС градски менаџер Бојан Кресојевић.

Истакао је да неће бити промјене зона.

- Дошло је до мањих измјена у односу на претходне цијене паркирања у корист грађана, али су цијене углавном кориговане на више - истакао је Кресојевић.

У правилнику је наведено да ће цијена паркирања на паркиралиштима у нултој и првој тарифној зони износити двије марке за сат времена паркирања, а до сада је у овим зонама коштала једну КМ.

Počinje naplata parkinga u Banjaluci

Počinje naplata parkinga u Banjaluci

Цјелодневна карта за паркирање у овим зонама износиће седам КМ умјесто досадашњих пет.

Цијена паркирања у другој тарифној зони износиће једну КМ за сваки започети час паркирања, умјесто досадашњих 0,50 КМ, а цјелодневна карта за паркирање износиће пет КМ, умјесто досадашње три КМ.

Цијена мјесечне паркинг карте, која се може користити на свим паркиралиштима, осим у нултој тарифној зони и јавној гаражи у улици Алеја Светог Саве блок "Д", износиће 100 КМ, а годишње 1.000 КМ. Тај износ се неће мијењати у односу на тренутну ситуацију, али има корекција у другој зони.

Nove cijene i nove zone ispraznile parkinge

Nove cijene i nove zone ispraznile parkinge

Цијена мјесечне паркинг карте која се може користити само на паркиралиштима у другој тарифној зони износиће 60 КМ, у односу на садашњих 40 КМ, а годишња ће износити 600 КМ, што је за 200 КМ више у односу на садашњих 400 КМ.

Станари зграда тренутно плаћају повлаштене карте у јединственом износу, 10 КМ мјесечно или 50 КМ годишње и тај износ се неће у будућности мијењати.

Нове цијене дефинисане су Правилником о условима, начину коришћења, организацији, начину наплате и контроле паркирања на јавним паркиралиштима на којима је уведена наплата паркирања на подручју града Бањалуке који је објављен крајем прошле седмице у Службеном гласнику Републике Српске.

Besplatan parking ozbiljno oštetio budžet Banjaluke

Besplatan parking ozbiljno oštetio budžet Banjaluke

Овај правилник ступа на снагу осам дана од дана објављивања, а објављен је у Службеном гласнику Републике Српске 22. септембра.

Пратите нас и путем Вибера

 • 14:50 Серија: Истине и лажи (Р)

  Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.

 • 15:30 Серија: Авионџије (Р)

  Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

 • 18:20 Емисије: Народ прича

  Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

 • 18:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.