Бањалука

Пожар је стигао с плафона

  • Извор: АТВ
  • 09.10.2023. 14:23

Пожар је дошао из плафона, а како и на који начин нека утврде надлежни, поручио је директор Електрокрајине Драган Чавић након великог пожара који је захватио објекат овог предузећа у Бањалуци.

Колика је штета, још је радно говорити.

"Штета је могла бити енормна, хвала Богу није. Од великог значаја је и активност радника Електрокрајине. Они су од старта били ту и са ватрогасцима су зауставили и спријечили да се пожар прошири на главну зграду Електрокрајине. Захваљујући њима и ватрогасцима, трагедија која је могла бити далеко већа је спријечена. Све се зауставља на материјалној штети", рекао је Чавић.

Малинић: Пожар угашен, изгорио кров објекта

Малинић: Пожар угашен, изгорио кров објекта "Електрокрајине" и двије хотелске собе

"Ватрогасци су брзо дошли, али такође и дио радника који су запослени у Електрокрајини су гасили пожар. Ватра је избила у старом дијелу у анексу, а та зграда анекса је наслоњена на Електрокрајину и код хотела Босна", рекао је Чавић и поручио да је витална документација сачувана и да се она налази у новом дијелу.

Гост хотела

Гост хотела "Босна" за АТВ: Поједини су отишли на преглед због гутања дима

Он је поручио да у овој трагедији има и среће и несреће. Трагично је јер је страдао дио имовине, али се опет показало да је систем ватро дојаве добро функционисао.

"Ја сам лично узео апарат и отишао на мјесто догађаја. Жариште је било у тоалету, када сам ушао у просторију видио сам пожар из једне рупе. Када смо отворили тавански простор, кров и греде су горјели. Са апаратима нисмо успјели, морали смо звати ватрогасце", рекао је руководилац одјељења за заштиту на раду и противпожарне заштите Далибор Чивчић.

Гори зграда Електрокрајине, ватрогасци на терену

Гори зграда Електрокрајине, ватрогасци на терену


Пратите нас и путем Вибера

  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 20:30 Филм: Влаком према југу (12+)

    '' Филм: Влаком према југу (12+)

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)