Građani u nedoumici

Prave plažu rajskog naziva, a zaboravili na kolektore za pročišćavanje otpadnih voda

  • Извор: Бањалука.цом
  • 22.05.2023. 22:04

Iz Gradske uprave Banjaluka su prije desetak dana najavili da će uređivati obalu Vrbasa od Gradskog do Zelenog mosta. Na ovoj trasi trebalo bi se izgraditi nova sportsko-rekreativna zona koja bi imala prvu skakaonicu, teretanu, trim staze i ostale propratne sadržaje. Na sve to, građani su ostali u nedoumici.

Mnogi građani i stanari na tom potezu opravdano postavljaju pitanje zašto se ulažu velika sredstva u neke lijepe stvari, kad se ne rješava onaj glavni problem, a to su kolektori za pročišćavanje otpadnih voda.

Oni koji redovno posjećuju Vrbas u ljetnjim danima, ne dolaze više na ovu rijeku, upravo zbog prevelikog smrada koji se širi u tom vremenskom periodu.

Drugi dijelovi obale Vrbasa devastirani

Drveni mol na Vrbasu ispod Sportske dvorane Obilićevo mjesecima čeka sanaciju. Zbog nemara pojedinaca i dotrajalosti, mol je trenutno u jako lošem stanju. Urušen mol postao je i mjesto za odlaganje smeća, koje se može primijetiti na svakom koraku.

Takođe, na samo nekoliko metara nalazi se i nekadašnji izvor pitke vode koji je trenutno pretvoren u močvaru, što svakako kvari sliku grada.

Inače ovo mjesto je jako posjećeno, pogotovo tokom ljetnjeg perioda, kada mnogobrojni Banjalučani ovdje traže spas od vrućina u hladnom Vrbasu, ali i odmor i zabavu na plaži. Tu su i tereni za basket i odbojku na pijesku, tako da bi uređenjem ove površine bio stvoren pravi mali raj u srcu Obilićeva.

Тагови: