Mišin Han

Pred svake izbore padaju obećanja, Vukovići i dalje bez vode

  • Извор: АТВ
  • 11.02.2022. 19:28

Iz Vukovića, u Mišinom Hanu, sa obronaka Kozare puca pogled na Banjaluku. Od pogleda nemaju puno vajde, iako su na 15-tak kilometara od grada, 60-tak domaćinstava nema vodu. Željko Radaković priča da pred svake izbore padaju obećanja, ali gradski vodovod nikako da prođe kroz njihov zaseok.

Šestoročlana porodica, dvadeset i pet grla stoke u štali, vode se, kaže Željko, ne može nanijeti u dvorište. 

"Ja potrošim najmanje 3.000 litara vode, treba to nasuti ručno. Treba nasuti u potok u kantama. Ja, burazor i žena sipamo. Bio Stanivuković prije tri godine, on je obećao, mi ćemo sve uraditi ovako-onako, i evo niko ništa. Niti ko šta radi ni ništa", priča Željko.

Stari seoski vodovod je dotrajao i nema kapacitet kao nekada. Dolaskom ljeta izvori presuše, bojleri i mašine za veš nemaju dovoljan pritisak da ih koriste, pričaju mještani. 

U Vukovićima kažu da je gradski vodovod stigao na svega nekoliko stotina metara od njihovih kuća, ali da dalje nije odmakao. 

Ta informacija stigla je i do  Kluba odbornika SNSD-a u skupštini grada koji su obišli Mišin Han. Kažu nova gradska administracija nije uradila ništa, iako je prethodna krenula u tu priču. Gradonačelnik priznaje da nema sve detalje u malom prstu. 

"U Banjaluci se radi otprilike u 100 sela i zaseoka, različiti projekti kanaliazcioni i vodovodni i nije moguće da u svakom trenutku znam stanje u svakom od njih. ali, evo ako bude trebalo na pismeno dobićete od nadležnog odjeljenja koliko danas do priloga koji pravite tačno u tim zaseocima oko Mišinog Hana", kaže Stanivuković.

Mejl sa više informacija nismo dobili. To što je zaseoka mnogo, ne tješi sigurno ni mještane Vukovića. Ipak, zahvaljujući odbornicima SNSD-a, stižu dobre vijesti. 

"Mi već od početka sljedeće sedmice aktivno krećemo u rješavanje tog problema kroz izradu glavnog projekta vodosnabdijevanja u tom zaseoku. Juče smo imali sastanak i sa predsjednicom Cvijanović, kome je prisustvovao i gospodin Davor Čordaš direktor Sekretariajta za izbjegle i raseljene osobe pošto je u tom zaseoku mješovita struktura ima i dosta povratnika hrvatske nacionalnsoti", kaže Dragoslav Topić, šef Kluba odbornika SNSD-a u skupštini Grada Banjaluka.

Topić kaže da je dogovoreno da će izradu glavnog projekta finansirati kabinet Predsjednika RS uz pomoć Vlade. Odbornici SNSD-a će tražiti da se u program komunalne potrošnje za ovu godinu obezbijedi dio sredstva za rješavanje vodovoda u Vukovićima. 

  • 20:00 Имате ријеч са Милијаном Кос

    ''Ко? Шта? Када? Гдје? Зашто? Како? И ту се питања не заустављају - отворено и одважно.

  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Ко те шиша

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.