Бањалука

Представници мјесних заједница пријете тужбом ако не добију новац

  • Извор: АТВ
  • 10.03.2024. 20:31

Већ 12 мјесеци представници бањалучких мјесних заједница нису добили никакву накнаду. Кажу, уколико се у року од седам дана не одговори на њихове захтјеве, покренуће званични судски поступак.

- Покушавамо још ових седам дана да упозоримо Град да послије писања тужбе, послије предаје, повратка више нема. Сад у наредном периоду с наше стране и стране адвоката иде скупљање тих потписа и предаја у Суд - јасан је Игор Видовић, предсједник Савјета МЗ Лазарево 1.

Тврде да имају потврду од предсједника Скупштине града Љубе Нинковића, да су Скупштина и градско одјељење за финансије, спремни за плаћање, али да градоначелник "кочи" исплате. 

- Све је спремно за плаћање већ дуго времена, међутим, градоначелник једноставно неће та оперативна средства да да, зашто, због чега, ми бисмо вољели да знамо. Има сљедећу седмицу да покуша организовати неки састанак, како град не би изгубио са свим овим судским трошковима, негдје око пола милиона - каже Драган Стојић, представник МЗ Булевар.

Градоначелник каже да новац јесте спреман, али мора проћи одређене законске процедуре. 

- Опште је познато да је Скупштина колективни правни орган, који на тај начин нема колективну одговорност, него они који то предлажу, а једини потписник испред Града је градоначелник. Зато, зарад те опрезности, додатне правне контроле, како бисмо били сигурни да је све како треба, тај новац је резервисан, ту стоји, ми га нећемо искористити ни за шта друго, он ту чека, па када видимо да је све у складу са законом, ми ћемо приступити извршавању тога - изјавио је Драшко Станивуковић.

Представници бањалучких мјесних заједница подсјећају да сe средства из градске касе редовно уплаћују "Скупштини грађана", а за друге, кажу, градоначелник изгледа нема слуха.

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Народ прича

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.