GO SNSD-a predstavio

Promocija knjige "Naša nova Banjaluka" - Imamo cilj da naš grad postane evropska metropola

  • Извор: СРНА
  • 27.09.2022. 20:06

Knjiga "Naša nova Banjaluka", kojom su obuhvaćene sve teme koje se tiču budućnosti Banjaluke, te smjera i brzine kojom će se razvijati da bi se postigao cilj "Banjaluka kao evropska metropola", predstavljena je u Banjaluci u organizaciji Gradskog odbora SNSD-a.

Na svečanoj tribini i duskusiji s građanima je istaknuto da je “Naša nova Banjaluka” sveobuhvatan i nadstranački projekat u kojem je učestovalo više od 800 Banjalučana.

Predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Vlado Đajić rekao je da je ovo prvi put da je Gradski odbor bilo koje partije napravio platformu razvoja grada Banjaluka.

– To je naša nova Banjaluka, 800 fakultetski obrazovanih ljudi i stručnjaka iz raznih oblasti prikazalo je kakvu želi Banjaluku, poput gradova njene veličine u Švajcarskoj, Austriji, Njemačkoj ili Americi. Uređen, razvijen, čist grad, sa visokim standardom, gdje su mladi svi zaposleni – rekao je Đajić.

On je dodao da je to sve ono što Banjaluka nije sada, jer je sadašnja vlast “upropastila za dvije godine”.

– Obećanje građanima da uskoro preuzimamo Gradsku upravu i vraćamo Banjaluku građanima po njihovoj mjeri – rekao je Đajić novinarima.

Urednik Nenad Novaković objasnio je da im je zadatak da sa građanima Banjaluke razgovaraju kako mogu da sutra žive bolje, a za to koriste priliku pojačanog aktivizma građana da daju sugestije, prijedloge šta bi se moglo u politikama unaprijediti.

– Zbornik urađenih politika je zbornik politika građana Banjaluka, a ne političke partije, jer je na njemu radio najveći broj koji nisu partijski angažovani -rekao je Novaković.

On je dodao da su se fokusirali na to kako pojačati privredni ambijent, odnosno kako da Banjaluka postane vidljiviji grad u regiji i okruženju, kako da postane pozitivan kulturno, kulturološki, sportski, univerzitetski centar i da bude ponos svima.

Svečanoj tribini i diskusiji u Kulturnom centru „Banski dvor“ prisustvovali su predstavnici političkog, akademskog, javnog i kulturnog života Banjaluke i Republike Srpske.

Тагови:
  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм