Banjaluka

Putevi RS finansiraju rekonstrukciju sporne raskrsnice u Ramićima

  • 27.03.2019. 17:04

Preduzeća „Putevi RS “ i Grad su postigli dogovor o rekonstrukciji i postavljanju semafora na spornoj raskrsnici u Ramićima.

Dogovoreno je da Grad obezbijedi plansku i projektnu dokumentaciju, dok će „Putevi RS“ finansirati izvođenje radova.

Na taj način trebalo bi da se rješi višegodišnji problem na ovom dijelu magistralnog puta M4 Banja Luka – Prijedor i poveća bezbjednost svih učesnika u saobraćaju.

– U razgovoru sa saradnicima došli smo do zaključka da je postavljanje semafora jedino moguće rješenje u ovom trenutku. S takvim prijedlogom smo i otišli na razgovore sa ljudima iz Grada Banja Luka. Najvažnije je da je naš prijedlog prihvaćen– rekao je  v.d. direktor JP „Putevi RS“ Nenad Nešić.

Rekonstrukcijom tog dijela magistralnog puta M4 biće definisan geometrijski izgled raskrsnice, zatim udaljavanje autobuskih stajališta iz uže zone raskrsnice, izgradnja trotoara za zaštitu pješaka, kao i radovi na priključnim saobraćajnicama koje moraju da budu izdignute u nivou magistralnog puta kako bi se obezbjedila adekvatna preglednost za uključenje na taj magistralni put.

Nešić je još jednom ponovio da nije sve u nadležnosti JP ,,Putevi RS”:

– Bez obzira na raspodjelu nadležnosti mi u JP ,,Putevi RS” smo opredjeljeni da obezbjedimo maksimalnu sigurnost za sve učesnike u saobraćaju. Priključne saobraćajnice, gradski i prigradski javni prevoz, kao i autobuska stajališta nadležnosti su Grada Banja Luka- dodao je Nešić.

JP „Putevi RS“ očekuju skoro potpisivanje Sporazuma sa Gradom te što je moguće brže dostavljanje neophodnih dokumenata kako bi ovo preduzeće  pristupilo izvršavanju svojih obaveza.

Тагови:
  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.