Kancelarija OEBS-a u Banjaluci

Radojičić i Jordanidi o borbi protiv govora mržnje

  • 07.12.2018. 14:38

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić razgovarao je danas sa šefom terenske banjalučke kancelarije OEBS-a Dmitrijem Jordanidijem o aktivnostima koje OEBS sprovodi u borbi protiv govora mržnje, saopšteno je iz Gradske uprave.

Predstavnici OEBS-a predstavili su projekat "Super građanke i super građani" u okviru kojeg se formiraju neformalne koalicije udruženja građana, nevladinog sektora, policije, vjerskih zajednica, lokalne zajednice i drugih aktera radi borbe protiv govora mržnje, te jačanja društvene kohezije. 

Oni su informisali Radojičića da već postoji određeni broj organizacija koje su se uključile u ovu neformalnu mrežu, te je iskazana potreba da se Gradska uprava dodatno uključi u ovaj projekat na izradi akcionog plana za koheziju zajednice. 

Radojičić je upoznao sagovornike da postoji dobra saradnja između grada i nevladinog sektora po različitim osnovama, te da gradska administracija pruža i značajnu podršku udruženjima građana finansirajući njihove projekte putem javnih poziva. 

On je istakao da je u interesu Gradske uprave da nevladin sektor bude partner lokalnoj vlasti, te da učestvuju u realizaciji zajedničkih ciljeva, navodeći primjer nedavno formiranog Foruma za bezbjednost grada Banjaluka.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.