Gradonačelnik Banjaluke

Radojičić: Uručena prva rješenja o stipendiranju studenata

  • 05.02.2020.11:21

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić uručio je danas prva rješenja o stipendiranju za 10 studenata, u okviru gradskog programa stipendija, vrijednog više od 1,5 miliona KM.

Radojičić je rekao novinarima nakon uručivanja da je ove godine pravo na gradsku stipendiju ostvarilo 338 studenata.

On je istakao da su 102 studenta stekla ovo pravo po osnovu uspjeha, iz porodica poginulih boraca, ratnih vojnih invalida i višečlanih porodica je 219 studenata, a 17 studenata na osnovu deficitarnih zanimanja.

Prema njegovim riječima, mjesečne stipendije za studente na osnovu uspjeha i socijalnog statusa iznose 130 KM, a 250 KM za deficitarna zanimanja među kojima su ove godine studenti Elektrotehničkog i Tehnološkog fakulteta - inženjeri obućarstva i modelovanja.

"Grad Banjaluka ovu tradiciju održava već duži niz godina i zajedno sa stipendijama za srednjoškolce koje su dodijeljene ranije za stipendije đacima i studentima se izdvaja oko 1,5 milion KM godišnje", rekao je Radojičić.

On je istakao da je stipendija nagrada onima koji ostvaruju dobar uspjeh, ali i jedna vrsta podsticaja i stimulansa da završe fakultet.

Student treće godine Medicinskog fakulteta Milica Ćetojević, koja je stipendiju stekla po osnovu uspjeha, zahvalila je gradonačelniku i dodala da je stipendista grada Banjaluke od srednje škole.

"Stipendija je velika motivacija za sve nas i dobar pokazatelj da smo na dobrom putu da idemo uzlaznom putanjom i da se naše znanje, trud i rad svake godine cijene", rekla je Ćetojevićeva novinarima. 

Pročitajte još:

Žele da ostanu u Srpskoj: Dario i Andrej iz Novog Grada pokrenuli vlastiti biznis

Pozlilo vozaču autobusa koji je prevozio djecu: Udario u zaštitnu ogradu

Crveno upozorenje za BiH zbog olujnih udara

Bila im je rob: Nenad i Mileva devet mjeseci držali i mučili Jelenu

Šta ne biste smjeli raditi prije seksa

Pogledajte vilu koju su kupili Megan i Hari u Kanadi

Kako da sami prekontrolišete štitnu žlijezdu?

Vic dana: Za rođendan hoću pušku!