Novi most do kraja maja

Radovi na Zelenom mostu u završnoj fazi

  • 17.04.2019. 16:56

Asfaltiranje, izgradnja pristupnih saobraćajnica, oborinska kanalizacija, ograda mosta, dio je onoga što treba da se završi na Zelenom mostu. Izvođači tvrde, za sve ovo je dovoljno malo više od mjesec dana radova. Tako bi banjalučki Zeleni most u novom ruhu trebalo da bude do kraja maja.

Rokovi su u više navrata probijani. Posljednji je bio produžen do 15. aprila. Izvođači su tražili dodatno produženje. Na odluku još čekaju. Ovaj zahtjev pravdaju vremenskim uslovima, nedovoljnim resursima i kratkim ugovorenim rokom za izgradnju. Kažu, ovo im je nauk za ubuduće. Spremni su i na moguće penale.

"I mi kao izvođači smo djelimično krivi zbog mogućnosti ili nemogućnosti angažovanja određenih resursa, ali i spoljni faktori kao što su vremenski uslovi, zima koja je bila, bez obzira kakva je, utiče na dinamiku radova, određena projektna rješenja, odnosno, dopune projektnih rješenja, nedostaci projektne dokumentacije. Sve to iziskuje određeno vrijeme da se nešto usaglasi, riješi, obzirom da je veliki tim ljudi, zajedno sa gradskom upravom, nadzorima i projektantima", istakao je Radenko Crnogorac, direktor "Prijedorputeva".

Da se od početka izgradnje nailazi na probleme, tvrde i u Gradskoj upravi. Kažu, najviše muka zadavala je neusaglašenost projektne dokumentacije, a potom i izmjene u njoj. Koji su naredni koraci i kakve mjere će biti poduzete zbog zahtjeva izvođača, tek treba da se usaglasi.

"Ima i do izvođača je, što bi se reklo. Jedno vrijeme nisu u tako velikom broju bili na gradilištu, a isto tako je i vrijeme nije pogodovalo u jednom trenutku dok se radio središnji stub, onda bilo je nekih dodatnik radova. Izvođač je tražio produžetak dodatno roka. Uputili smo nadzornom organu na izjašnjenje. Još uvijek se nije nadzorni organ izjasnio. Vidjećemo, znači, sa gradonačelnikom koje će nam biti dalje mjere", naglasio je Dragan Rokić, šef Odsjeka za puteve Grada Banjaluke.

Novi most biće dug 80, a širok 14 metara. Projektom su planirane dvije saobraćajne trake, obostrane pješačke i biciklističke trake, kao i vidikovac i moderna rasvjeta.

Тагови:
  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.