Спотицање

Раскол у ПДП-у због Станивуковићеве кандидатуре

  • Извор: АТВ
  • 18.02.2024. 19:17

Mишљење потпредсједника ПДП-а Игора Црнатка и Милка Грмуше странци изгледа и није битно. Чине све да спријече кандидатуру Драшка Станивуковића за градоначелника Бањалуке. Како сазнајемо, предсједник странке Бранислав Бореновић на самом почетку сједнице предсједништва градског одбора нагласио је да Станивуковић има његову подршку, а даље није ни присуствовао.

"Сасвим је логично да Драшко Станивуковић, као актуелни градоначелник, потпредсједник партије и предсједник бањалучког ПДП-а има највише амбиција да 6. октобра обнови мандат. Видимо да се о њему интензивно говори унутар бањалучке структуре", рекао је Бранислав Бореновић, предсједник ПДП-а.

Све гласније су поруке да заправо Грмуша и Црнадак имају личне жеље које нису у интересу странке.

"Милко Грмуша, не знам које амбиције има, али народ га никад неће изабрати за градоначелника, то је моје мишљење. Може бити кандидат, не знам ко ће га и кандидовати. Што се тиче Игора Црнатка, није ми ни његова изјава јасна. Мислим да има она народна „Једна ласта не чини прољеће“, овдје су тренутно двије ласте, шта ће бити не знам, али ни један ни други немају никакве изгледе да буду кандидати", рекла је Смиљана Моравац Бабић из Градског одбора ПДП-а.

Иако је до јуче Црнадак увјеравао да ће се опозиција ујединити око заједничког кандидата, поново је демантовао сам себе. Да има личне амбиције за кандидатуру није ни потврдио ни демантовао, као ни која су имена још у игри.

"Органи ће ПДП-а донијети ту одлуку до краја фебруара и немам никакав други коментар", рекао је Игор Црнадак, потпредсједник ПДП-а.

Познаваоцима политике добро је познато неслагање комплетне опозиције, па и у појединачним странкама. Слом партија је, увјерава новинар Радош Крстојевић највидљивији у одлукама битним за највећи град Републике Српске. Очигледан примјер је, каже, управо у ПДП-у. 

"Они су ми јасно рекли да постоји више кандидата који би могло лако да буду градоначелници. Мислим, уколико се деси такав сценарио да господин Станивуковић на то неће пристати сигурно и да је солуција ако заиста дође до тога да чак он и напусти странку и оснује своју и као такав кандидат испред своје странке кандидује, што да не?", рекао је Радош Крстојевић, новинар.

Станивуковић је за сада увјерен да ће имати подршку своје партије, али и коалиционих партнера. Ипак, спотицање се десило на самом почетку. Остало је још да се изјасни 57 мјесних бањалучких одбора.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок