Nakon tri godine

Raspisan konkurs za načelnike u Gradskoj upravi

  • Извор: АТВ
  • 14.07.2023. 19:16

Natjerali smo gradsku upravu Banja Luke da konačno raspiše konkurs za načelnike, poručuju iz gradskog odbora SNSD-a. Banjaluka skoro tri godine čeka načelnike odjeljenja, na čijim se mjestima za sada nalaze takozvani potpisnici.

"To je veoma bitno i naša želja jeste da se u ovu zgradu, u gradsku upravu napokon vrati struka, poštovanje procedura i zakona. Današnji pres ima cilj, ja želim da pozovem sve Banjalučane koji su stručni, obrazovani pametni i koji mogu uspješno da vode odjeljenja u gradskoj upravi da se prijav na konkurs bez obzira kojoj partiji, da li uopšte pripadaju partiji. Naša želja jeste da se izaberu najbolji i skupštinska većina neće glasati za neke koji nisu stručni i ne odgovaraju ovim mjestima", kaže Vlado Đajić, predsjednik GO SNSD Banjaluka.

Načelnici su dugo bili kamen spoticanja između skupštinske većine i gradonačelnika. Nedavni pokušaj imenovanja njih 10, nije dobio zeleno svijetlo skupštine grada. Vladajuća većina tvrdi da gradonačelnik Draško Stanivuković ne želi načelnike izabrane putem konkursa, jer mu u odjeljenjima više odgovaraju njegovi poslušnici. Rukovodstvo grada kaže, sve je išlo u cilju usporavanja rezultata njihovog rada. 

"To sve pokazuje zajedno da je to priča za kupovinu vremena kako ne bi morali jasno reći da im je u stvarni cilj da blokiraju rad skupštine grada i na taj način uspore rezultate gradske administracije", kaže Bojan Kresojević, menadžer Grada Banjaluka.

Banja Luka je u posljednje dvije i po godine propala, a u gradskoj upravi se ne poštuju zakoni, ni struka, Banja Luka se ne razvija kažu u GO SNSD-a. Nadaju da će se to promijeniti sa novim načelnicima. Konkurs, za deset načelnika gradskih odjeljenja otvoren je do 25. jula. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:00 Серија: Авионџије (12+)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)