Novo mjesto za turiste

Rekreativno turistički kompleks niče na Manjači

  • 18.06.2019. 11:37

Na prostoru planine Manjače, kod Banjaluke, uskoro bi trebalo da bude izgrađen turističko-rekreativni kompleks, a prva faza realizacije projekta, odnosno, akcija čišćenja terena, biće održana 27. juna.

Projekat "Manjača kao turističko-rekreativi kompleks" ima za cilj razvoj Manjače kao atraktivnog gradskog izletišta, novog rekreativnog kompleksa, te planinskog, zimskog i avanturističkog turizma.

Ovaj prostor, udaljen 22 kilometra od najvećeg grada Srpske, mogao bi koristiti za ekstremne sportove, biciklizam, paraglajding, planinski reli, džipijade...

Za turiste bi, bilo zanimljivo da posjete i već postojeće objekte na prostoru Manjače, kao što je "Kočićeva kuća", kao i okolni manastiri.

Predstavnici gradskog Centra za razvoj poljoprivrede i sela istakli da je su na platou Manjače planirana izgradnja vikend naselja, hotela, sportskih terena i drugih pratećih objekata, s ciljem da se taj prostor iskoristi za razvoj cijele regije.

Na tom lokalitetu se nalaze veliko i malo jezero, nekoliko ponornica, a obiluje proplancima i stazama kroz šumoviti dio predjela.

Projekt je rezultat saradnje banjalučkog Centra za razvoj poljoprivrede i sela, Turističke organizacije i Gradske razvojne agencije, čiji predstavnici su naglasili da su najznačajniji ciljevi projekta "Manjača kao turističko-rekreativni kompleks" zaštita prirodnih resursa i unapređenje postojeće infrastrukture.

O ovoj temi će biti govora i u današnjoj emisiji "Širom Srpske" Alternativne televizije, a gosti će biti Draško Ilić, direktor Centra za razvoj sela i poljoprivrede i Mario Milanović, direktor Gradske razvojne agencije.

Тагови:
  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.