Сједница

Са дневног реда бањалучке Скупштине повучено 10 тачака

  • Извор: Агенције
  • 21.03.2024. 13:21

Са дневног реда данашње сједнице Скупштине града Бањалука повучено је 10 тачака, међу којима је и Приједлог одлуке о субвенцијама и суфинансирању у јавном градском и приградском превозу путника на градском подручју.

Са дневног реда је повучен и Приједлог одлуке о прерасподјели буџетских средстава, као и Приједлог одлуке о измјенама одлуке о комуналним таксама.

Повучена је и тачка о организовању градског предузећа "Аквана", те неколико одлука о регулационим плановима на подручју града Бањалука.

Предсједник Скупштине града Бањалука Љубо Нинковић рекао је да тачке које су повучене нису добиле зелено свјетло на ресорним скупштинским комисијама због чега су скинуте са дневног реда сједнице.

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић најавио је да ће се на данашњој сједници пред одборницима наћи и одлука о изградњи прве спортске гимназије, те изразио наду да ће одборници подржати ову значајну одлуку.

„Данас је пред одборницима одлука о изградњи прве спортске гимназије у нашем граду. Вјерујем да ће одборници препознати значај ове иницијативе и дати свој глас за реализацију једног овако значајног пројекта“, поручио је градоначелник.

Градоначелник је казао, да ће, уколико приједлог добије потребну подршку, већ наредне школске године Бањалука добити установу у којој ће се школовати сви спортисти нашег града и Републике Српске.

Пратите нас и путем Вибера