Bezuspješan pokušaj dogovora

Sjednice se ne održavaju, rokovi teku, sudbina Akvane neizvjesna

  • Извор: АТВ
  • 21.06.2023. 19:20

Još jedan bezuspješan pokušaj dogovora u banjalučkoj skupštini. Sjednica kolegijuma je otkazana. Razlog: Gradonačelnik se nije pojavio. Opet. I ovaj put, na službenom je putovanju. Na njemu je odgovornost ukoliko grad ostane bez Akvane, kaže predsjednik skupštine Ljubo Ninković. Za njega je ovo, klasično trovanje banjalučke javnosti.

"Pritom je onemogućio da bilo koji obrađivač dokumenta jer ga mi ne znamo jer ih je izbrisao, ne pojavi se na sjednici. To su formalni razlozi zbog kojih je ova sjednica kolegijuma odgođena. I danas opet trpimo kako čujem kao smo mi blokirali grad, zamislite gospodin gradonačelnik se nije pojavio na posljednje dvije vanredne sjednice koje smo zakazali i evo na ovu sjedmicu kolegijuma. Koje obrazloženje je pet miliona preče u vidu kredita u odnosu na tortu od 24 metra", rekao je Ljubo Ninković, predsjednik Skupštine grada Banjaluka.

Gradonačelnik nije obavezan da prisustvuje sjednicama kolegijuma. Tu nema ništa sporno, kaže gradski menadžer Bojan Kresojević. U pitanju su samo izgovori. Izgovor i oni traže zašto su spriječili sjednicu.

"A iza svega toga stoji jasna namjera da se izaberu v.d načelnici u gradskoj upravi, načelnici odjeljenja i to na način da većina tih načelnika bude predložena od strane stranaka koje čine skupštinsku većinu. Ali oni insistiraju na gradonačelnicima, samo kako bi ušli u koaliciju na šta mi ne pristajemo a u toku je raspisivanje konkursa za načelnike odjeljenja u gradskoj upravi. I ne mogu da prihvatim da cijena ulaska u koaliciju koju mi ne prihvtamao jeste žrtvovanje akvane, rekao je Bojan Kresojević, gradski menadžer.

Do 30 juna se moraju se izmiriti  dugovanja Akvane. Za to vrijeme gradska skupština nije odredila ni zvaničan datum za narednu sjednicu. Nagađaju da bi to mogao biti 6. juli. Kolegijum će pokušati ponovo održati u ponedjeljak, 26. juna. I tako dok međusobna prepucavanja traju, rokovi teku. A vremena sve manje.


Пратите нас и путем Вибера