Сједница

Скупштина града Бањалука, 34 тачке дневног реда

  • Извор: СРНА
  • 27.02.2024. 11:30

Скупштина града Бањалука почела је данас сједницу на којој ће бити ријечи о приједлозима одлука о субвенцијама у јавном градском и приградском превозу путника на подручју града, те о утврђивању стопе пореза на непокретности за ову годину од 0,20 одсто.

Приједлогом одлуке о утврђивању стопе пореза на непокретности за ову годину прописано је да пореска стопа за непокретности у којима се непосредно обавља производна дјелатност износи 0,10 одсто.

Пред одборницима је и Студија јавног превоза, која би требало да омогући бесплатан и повољнији јавни превоз.

Скупштински Колегијум утврдио је 34 тачке дневног реда, међу којима је Приједлог одлуке о додјели у закуп пословних просторија под посебним условима Делегацији ЕУ у БиХ, односно за изградњу Европске куће.

Одборници би требало да расправљају и о одлуци о подршци у лијечењу омладине и трудница обољелих од дијабетеса типа један, а ова одлука би омогућила средства за набавку сензора за континуирано мјерење глукозе младима животне доби од 18 до 26 година, као и трудницама обољелим од ове болести.

Редовна сједница парламента почела је са сат закашњења, а у току је актуелни час.

Пратите нас и путем Вибера

  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм