Сједница

Скупштина града Бањалука, 34 тачке дневног реда

 • Извор: СРНА
 • 27.02.2024. 11:30

Скупштина града Бањалука почела је данас сједницу на којој ће бити ријечи о приједлозима одлука о субвенцијама у јавном градском и приградском превозу путника на подручју града, те о утврђивању стопе пореза на непокретности за ову годину од 0,20 одсто.

Приједлогом одлуке о утврђивању стопе пореза на непокретности за ову годину прописано је да пореска стопа за непокретности у којима се непосредно обавља производна дјелатност износи 0,10 одсто.

Пред одборницима је и Студија јавног превоза, која би требало да омогући бесплатан и повољнији јавни превоз.

Скупштински Колегијум утврдио је 34 тачке дневног реда, међу којима је Приједлог одлуке о додјели у закуп пословних просторија под посебним условима Делегацији ЕУ у БиХ, односно за изградњу Европске куће.

Одборници би требало да расправљају и о одлуци о подршци у лијечењу омладине и трудница обољелих од дијабетеса типа један, а ова одлука би омогућила средства за набавку сензора за континуирано мјерење глукозе младима животне доби од 18 до 26 година, као и трудницама обољелим од ове болести.

Редовна сједница парламента почела је са сат закашњења, а у току је актуелни час.

Пратите нас и путем Вибера

 • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

 • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

  Страсна љубавна прича двоје појединаца.

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

 • 18:20 Емисија: Народ прича

  Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

 • 18:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.