Окупили се код Градске управе

Скупштинска већина пита Станивуковића гдје је ове године потрошио 230 милиона марака

  • Извор: АТВ
  • 21.12.2023. 12:17

Представници скупштинске већине у Скупштини града Бањалука, предвођени предсједником Градског одбора СНСД-а Бањалука Владом Ђајићем, дошли су данас пред Градску управу гдје су упутили неколико питања градоначелнику Драшку Станивуковићу у вези са трошењем новца из градског буџета.

Ђајић је новинарима рекао да су овдје данас дошли да питају Градску управи и Драшка Станивуковића гдје је ове године потрошио 230 милиона марака, од чега 30 милиона кредита које су одобрили.

Ђајић пита Станивуковића и гдје је потрошио силне милионе мимо градског буџета који је усвојио народ, односно народни представници, одборници градске Скупштине

„Да га питамо да ли је истина да је он трошио те милионе тамо гдје ом има неку личну корист. Позивамо органе да то истраже и да заједно питамо гдје је сваке године потрошио преко 200 милиона градских пара а ништа не видимо да је Бањалуци урађено“, изјавио је Ђајић.

Невен Станић, одборник Уједињене Српске у Скупштини града Бањалука, рекао је да су одређени пројекти урађени иако нису били предвиђени буџетом, док с друге стране, они пројекти који су били у буџету и који су планирани нису реализовани.

„Ми смо, Уједињена Српска, на неки начин форсирали наставак радова на мосту у Доцу. Иако су биле обезбијеђена средства у буџету, нико не прелази преко моста у Доцу нити видите да се нешто ради тамо. Друга ствар јесте основна школа у насељу Паприковац. Била су планирана и пројектована средства за откуп земље јер је тамо регулационим планом предвиђено да се прави основна школа, ништа није урађено“, рекао је Станић и као још један примјер навео је изградњу вртића на Паприковцу.

Боран Босанчић, предсједник Градског одбора ДЕМОС-а Бањалука, каже да ова странка сматра да нису била довољна улагања у сеоску инфраструктуру.

„Желимо да истакнемо да је 1,3 милиона средстава предвиђено за подстицаје у пољопривреди и да је од тога реализовано врло мало, скоро ништа“, изјавио је Босанчић и додао да ће апел ДЕМОС-а бити значајнија средства за 2024. годину.

Саша Чудић, потпредсједник Скупштине града Бањалука, рекао је да нико није против развоја града и да озбиљно гријеше сви који пласирају причу да је коалиција против развоја града.

Пратите нас и путем Вибера