Novi projekti

Slavko Davidović: Izgraditi što više kružnih raskrsnica

  • 14.06.2018. 18:38

Slavko Davidović, šef Odsjeka za saobraćaj u Banjaluci, rekao je da su saobraćajne gužve u Banjaluci poslednjih dana bile malo veće zbog izgradnje saobraćajnice i kružnog toka kod naselja Rebrovac.

 On je u emisiji 5do7 Alternativne televizije istakao da Banjaluka ima jedan nedovršen koncept ulične mreže koji je bio planiran još prije nekih tridesetak godina i da su njen dio dio dva velika infrastukturna projekta - kružni tok na Rebrovcu i kao i spoj Istočnog tranzita.

"Kružni tok na Rebrovcu je jedna bitna tačka na uličnoj mreži jer je tu ukrštanje magistralnog puta. Tu imamo veliki broj teretnih vozila, a nešto dalje od kružnog toka izvršeno je spajanje Istočnog tranzita. Možemo da najavimo i nastavak izgradnje Istočnog tranzita", rekao je Davidović. Objašnjava da je  izgranja  finansirana od Puteva RS mada je i grad imao svoje obaveze, da napravi kompletnu projektno-tehničku dokumentaciju, da pribavi sve neophodne saglasnosti, da riješi imovinsko pravne odnose tako da je i grad uložio značajna sredstva.

Strategija je da se sve više standardnih raskrsnica zamijeni kružnim raskrsnicama a uskoro bi se trebalo krenuti u izgradnju tri nova kružna toka u gradu, najavio je Davidović.

Govoreći o Zelenom mostu  napominje da se njegovim zatvaranjem kompletan saobraćaj prebacio na Gradski most i Venecija most.

"Obezbjeđena su sredstva i završen projekat, a danas je potpisan ugovor sa izvođačem za rušenje starog mosta. Novi most će koštati oko 2,2 miliona KM. Radi se o mostu koji je dugačak 80 metara a širok 14 metara na kojem će biti dvosmjerni saobraćaj, biće izgrađene biciklističke i pješačka staza a na sredini mosta će biti izgrađen jedan mali vidikovac", izjavio je Davidović.

  • 16:00 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

    Путујте по свијету са Робертом Дацешином, јер ће вам се апетити за путовањем и свим бисерима које оно нуди сигурно повећати.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Насљедници (Р) (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота.

  • 17:50 Емисија: На ивици терена (Р)

    Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.

  • 18:20 Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)