Igor Radojičić

Srbija finasira izgradnju objekta na Petrićevcu

  • 09.04.2019. 13:45

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je da je grad Banjaluka kandidovao projekat izgradnje tronamjenskog objekta u naselju Petrićevac koji bi trebalo da bude finansiran sredstvima Srbije namijenjenim pomoći lokalnim zajednicama u Republici Srpskoj.

"Grad je zimus predložio nekoliko projekata, a prema informacijama koje imamo iz Beograda prihvaćen je projekat tronamjenskog objekta na Petrićevcu - rekao je Radojičić, ističući da je procijenjena vrijednost radova između 1,5 milion i dva miliona KM.

On je istakao da je grad svojim sredstvima krenuo sa gradnjom ambulante, ističući da je to prva faza tronamjesnog objekta koji predviđa i izgradnju mjesne zajednice i vrtića.

"Ono što znamo jeste da bi trebalo da budu odobrena sredstva za kompletan tronamjenski objekat koji predviđa ambulantu, mjesnu zajednicu i vrtić u naselju Petrićevac, a sa sredstvima koja očekujemo mogli bismo kompletirati cijeli objekat i nadam se u toku naredne godine pustiti u funkciju i ambulantu i mjesnu zajednicu i vrtić," rekao je Radojičić.

On je dodao da je grad krenuo u izgradnju prve faze svojim sredstvima, a da se za ostalo očekuje tačan iznos od Vlade Srbije.

"Grad ima nekoliko projekata koji se odnose na djecu i mlade - škole, vrtiće, sportske dvorane i ako bude raspoloživih sredstava spremni smo da ih kandidujemo. U ovom momentu smo vrlo zahvalni i na ovom iznosu jer je riječ o objektu u velikoj mjesnoj zajednici. Vrtići su dežurna tema, kao i potreba za većim brojem mjesta. Na Petrićevcu dobijamo tri u jedan na jednoj lokaciji," zaključio je Radojičić.

Srbija će u ovoj godini izdvojiti 9,3 miliona evra za finansijsku pomoć opštinama u Republici Srpskoj, saopšteno je nakon sastanka predsjednika Srbije Aleksandra Vučića sa premijerom Republike Srpske Radovanom Viškovićem održanog krajem prošle sedmice u Beogradu.

U razgovoru je potvrđen nastavak pomoći Srbije projektima u Srpskoj, a dogovoreno je da početkom maja u Bijeljini bude održan sastanak najviših zvaničnika Srpske i Srbije sa gradonačelnicima i načelnicima lokalnih zajednica iz Srpske, na kojem će biti riječi o realizaciji projekata koje finansira Srbija.