Teže za 41 milion KM

"Srpska open" napunila kase ugostiteljima

  • Извор: АТВ
  • 03.05.2023. 19:56

"Srpska open" napunila je osim tribina i kase banjalučkih ugostitelja i trgovaca. Teže su za skoro 41 milion maraka, kažu u Poreskoj upravi.

U istom periodu prema podacima Poreske uprave ukupan promet preko fiskalnih kasa u maloprodaji, u cijeloj Srpskoj bio je blizu 163 miliona maraka. Ugostitelji kažu tokom igranja finala i polufinala promet je bio najveći. U prilog im je išlo i produženo radno vrijeme. 

"Mi kao ugostitelji živimo sa turizmom. Sad smo prvi put osjetili koliko turizam utičena ugostiteljstvo i raspoloženje radnika i svih. Tako da mi se nadamo još ljeti da će biti nekih dodatnih ne možda na tom nivou da možemo da idemo u korak sa vremenom i da se okrenemo turizmu", kaže Goran Kurtinović, član Upravnog odbora Udruženja poslodavaca ugostitelja i turizma "Horeca". 

Zadovoljni su i u turističkoj organizaciji. Ništa drugo se nije moglo ni očekivati, jer su kažu smještajni kapaciteti bili popunjeni. Ovakvi događaji značajni su na duge staze za turizam jednog grada.  

"Značajan je za naš grad, ne samo to kratkoročno, što su bili popunjeni kapaciteti ili što se novac slio u naš grad nego zato jer je to bila prilika da promovišemo našu destinaciju. Vi znate koliko je samo svjetskih medija pratio taj događaj, gdje se vidjela ta slika i događaj iz napeg grada", kaže Mladen Šukalo, samostalni stručni saradnik u TOBL.

Tačni podaci o posjeti biće krajem maja. Pokazalo se, i da je "Srpska open" otvorila Republiku Srpsku prema Evropi i svijetu. 

"Ono što sam razgovarao sa svim ugostiteljima i hotelijerima da su smještajni kapaciteti bili puni, da su kafići i restorani bili maksimalno popunjeni. Ono što me posebno raduje da su ljudi koji su bili vidjeli dobrog domaćina, dobru gastronomiju, lijepu prirodu ovdje i da će se vraćati u Republiku Srpsku", kaže Denis Šulić, ministar trgovine i turizma u Vladi Republike Srpske. 

Banjaluka se na ovaj način svrstala na svjetsku mapu turističkih destinacija koje vrijedi posjetiti. "Srpska open" napravila je i definitvno dobar uvod za ljetnu turističku sezonu, koja slijedi. 

Тагови:
  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:20 Ноћни програм

    Ноћни програм