Кад продува мало јачи вјетар

Шта се деси кад се "семафор напије": И зелене "човјечуљке" треба послати на тријежњење

  • Извор: БањалучкеПриче.нет
  • 02.04.2024. 11:26

Када Бањалуку продува мало јачи вјетар или нестане струје или семафори “побудале”.

Тако је било и данас, када је један семафор, на путу Бањалука Приједор, једноставно "заплесао". А кад се улице "напију" онда су могуће свакакве ситуације.

На некадашњој раскрсници смрти, на излазу из Бањалуке, од када је на једвите јаде уведен семафор у функцију, догађали су се мањи инциденти, са материјалном штетом и, срећом, без људских жртава.

Безбједности саобраћаја додатно доприноси и стационарни радар који помно и неуморно прати да ли се поштује брзина, али и наредбе свјетлосне сигнализације.

Данас је, поново, вјетар помрсио рачуне, па се семафор који показује када је дозвољено скретање лијево, према Драгочају, изгубио у простору. Умјесто да се показује возачима, окренуо им је леђа, а "наредбу" за скретање (назад, према Бањалуци) сада даје… пјешацима!?

Истина, возачима остаје други семафор да не би “попили” казну, али све ово превише траје, па чуди како ниједан “забринути грађанин” није јавио надлежнима да пошаљу неког са гедорама, да дозове памети “пијани” семафор. Зар тим путем, од јутрос до вечерас, није прошао ниједан полицајац, који би, ваљда по службеној дужности, могао да евидентира да нешто није у реду. Биће да их је баш брига!?

Други семафор, као подршка оном првом, има другачији проблем. На њему је "зелени човјечуљак" у позицији као да ће пасти након добре теревенке. Колико ли би тек он надувао?

Фото: БањалучкеПриче.нет

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: