Odbornik US

Stanić: Dobro se zapitati koga su Banjalučani izabrali za prvog čovjeka grada

  • Извор: АТВ
  • 14.04.2022. 08:18

Neven Stanić, odbornik Ujedinjene Srpske u Skupštini grada Banjaluka, kaže da je šokiran priznanjem bivšeg odbornika Ivana Begića koji je rekao da mu je sadašnji gradonačelnik Draško Stanivuković naredio da skrnavi Krvi sat u centru grada i navodi da je sve ovo vrijeme pogrešna osoba bila na meti osuda.

On kaže da su građani Banjaluke izabrali za gradonačelnika onog koji je stvarni tvorac te ideje i tog djela.

“Nakon slušanja (ne)montiranog snimka moram reći da sam šokiran priznanjem Ivana Begića da mu je Draško Stanivuković naredio da skrnavi Krivi sat, spomenik žrtvama zemljotresa. Izgleda da smo sve vrijeme pogrešnu osobu krivili za skrnavljenje spomenika, krivili smo i osuđivali potrčka, a ustvari građani Banjaluke izabrali za gradonačelnika onog koji je stvarni tvorac te ideje i tog djela. Dobro se zapitati koga su Banjalučani izabrali za prvog čovjeka grada i na šta je sve spreman da dođe do cilja”, naveo je Stanić.

Stanić kaže da ovaj snimak, koji je juče objavljen u javnosti, govori koliko je politika prljava i koliko su prijateljstva krhka.

“A suština i nakaradnost cijelog snimka je njegovo samo postojanje koje govori koliko je politika prljava i koliko su prijateljstva krhka i interesna gdje imate da se najbliži saradnici snimaju u audio, pa čak i video formatu u cilju diskreditacije i ucjenjivanja jedni drugih”, rekao je Stanić.

U javnost je izašao snimak na kojem PDP-ova Jelena Trivić prijeti bivšem odborniku u banjalučkoj Skupštini Ivanu Begiću. Tokom žestoke svađe, između ostalog, Trivićeva spominje incident koji je Begić napravio kada je oskrnavio simbol sjećanja na posljedice stravičnog zemljotresa koji je Banjaluku pogodio 1969. godine - Krivi sat. Begić joj je odgovario da ga je Stanivuković na to natjerao.