Eko toplane

U subotu počinje sezona grijanja u Banjaluci

  • Извор: АТВ
  • 14.10.2022. 13:00

Sezona grijanja u Banjaluci počinje sutra, 15. oktobra, saopšteno je iz Eko toplane Banjaluka, a režim isporuke toplotne energije biće prilagođavan spoljašnjim temperaturama.

Iz Eko toplane apeluju na zajednice etažnih vlasnika i pojedinačne korisnike da obrate pažnju na ispravnost zajedničkih unutrašnjih i unutrašnjih instalacija, kako bi bila omogućena nesmetana isporuka toplotne energije. 

“U objektima u kojima su između dvije sezone renovirani stanovi, neophodno je odvrnuti ulazne toplovodne ventile, kako bi se omogućio dotok vode u grijna tijela. Кorisnici koji imaju ugrađene kalorimetre, treba da odvrnu ventile u razvodnom ormaru, jer se na taj način aktivira isporuka toplotne energije, a njegovim zavrtanjem, isporuka se prekida”, naveli sui z Eko toplane.

Takođe, kako bi korisnici imali što bolji kvalitet grijanja, potrebno je da na početku sezone ispuste nakupljeni vazduh iz grijnih tijela, odzračivanjem radijatora. Iz Eko toplane napominu da je ovo najčešći problem u starijim stambenim zgradama sa dotrajalim instalacijama i na višim etažama stambenih objekata, pa bi stanari na posljednjim spratovima trebalo da obrate posebnu pažnju na ovaj potencijalni problem.

U slučaju problema sa zajedničkim unutrašnjim i unutrašnjim instalacijama, neophodno je da zajednice etažnih vlasnika, odnosno pojedinačni korisnici angažuju ovlašteno stručno lice da otkloni ove probleme, jer u skladu sa Odlukom o opštim uslovima za proizvodnju, isporuku i korištenje toplotne energije održavanje zajedničkih unutrašnjih i unutrašnjih instalacija nije u nadležnosti Eko toplana.

“Podsjećamo naše korisnike i na loše stanje distributivne mreže, zbog čega, naročito na samom početku sezone, može doći do kvarova izazvanih pucanjem cijevi, ali naše interventne ekipe usljed ovakvih situacija odmah izlaze na teren i saniraju kvarove u što kraćem roku, kako bi prekidi isporuke bili što kraći i kako potrošačima ne bi bio narušen komfor”, kažu u Eko toplani.

Tokom sezone grijanja, korisnici se mogu informisati i redovno pratiti servisne informacije na sajtu www.ekotoplanebanjaluka.com, a ako budu imali problema sa grijanjem, mogu nam se obratiti na besplatan info broj 0800 502 12, na email info@ekotoplanebanjaluka.com ili adresu Bulevar vojvode Živojina Mišića 32. 


Тагови:
  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник