ATV

Свака киша проузрокује додатне проблеме у Бањалуци

  • Извор: АТВ
  • 15.11.2023. 19:38

Са сваком обилнијом кишом у Бањалуци настаје саобраћајни колапс. Локве и блато по тротоарима, а улице претоврене у потоке, призор је који је Бањалучане дочекао и јутрос.

Пјешацима је, кажу, најгоре. Нису једном доживјели да их возачи испшрћу водом, јер ни једни ни други немају гдје да се склоне.  

(Да ли су Вас бахати возачи икада испрскали?) „Да, редовно то раде. Неуредна цеста, саобраћај неуређен, блатњав, ево гледајте сада као Страва у Улици Бријестова.“ 

„Јесте, деси се да нема пажње, нарочито када је киша велика, можда је до мене што се не склоним мало даље, али деси се како да не, има бахатих возача.“ 

„Дјелимично само центар града, све друго је запуштено.“ 

„Шта да Вам кажем, много шта има да се исправи, али нажалост....“

У Градске управе кажу да су планиране реконструкције појединих улица, али чини се да ће нас оваква слика града пратити јер јединственог рјешења нема. 

„У јесењем периоду често се дешава да због накупљеног лишћа, које опада, дође до привременог зачепљења, те се одмах приступа чишћењу сливника. У случају оштећења оборинске канализације приступа се санацији, односно грађевинским радовима, што је недавно урађено у Улици краља Алфонса, а планирана је и реконструкција оборинске канализације у Вилсоновој улици“, кажу у Градској управи Бањалука.

Додатни колапс настао је на скоро свим бањалучким саобраћајницама, како због падавина, тако и због новог режима саобраћаја, али и радова који су још увијек у току. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:40 Серија: Бува (16+)

    Британска трагикомична серија из 2016. године о дјевојци са надимком "Бува" која је преживјела огромну трагедију од које се никако не опоравља.

  • 00:20 Ноћни програм

    Ноћни програм