ATV

Banjaluka

U Obilićevu otvoren peti terminal "BL bajka"

 • 13.06.2019. 13:41

Peti terminal "BL bajka" pušten je danas u funkciju u naselju Obilićevo, na raskrsnici ulica Cara Lazara i Krfske.

Na ovom terminalu, građanima je na raspolaganju deset novih bicikala.

Ostale stanice „BL bajka“ nalaze se na sljedećim lokacijama: u centru grada – Ulica kralja Petra I Karađorđevića (preko puta zgrade Gradske uprave), kod vodenog parka Akvana, u Ulici Majke Jugovića kod Studentskog centra „Nikola Tesla“ i u parku Mladen Stojanović. Ovaj sistem trenutno ima 1.080 korisnika, a očekuje se da će ovaj broj biti znatano povećan tokom ljetnje sezone.

Prema najavama iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve, uporedo sa instaliranjem novog terminala, u ovoj godini su planirani radovi na proširenju mreže biciklističkih staza. Najveći projekat odnosi se na izgradnju biciklističke staze na Istočnom tranzitu, na potezu od kružnog toka kod Rebrovačke crkve pa sve do stadiona FK „Naprijed“.

"Od Rebrovca ka Ulici Majke Jugovića, sa lijeve strane Bulavara Desanke Maksimović, u zelenom pojasu će biti izgrađene biciklistička i pješačka staza kao i led rasvjeta, a na dijelu od Ulice Majke Jugovića do Ulice Cara Lazara obostrano će biti izgrađena biciklistička i pješačka komunikacija", najavljuju iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

Pored toga, planirane su intervencije na sanaciji postojećih biciklističkih staza na bulevarima Petra Bojovića i Živojina Mišića i u Ulici knjaza Miloša.

 • 20:30 Револуција 1917

  Револуција 1917

 • 21:00 Емисија: Ћирилица

  Ауторска емисија Миломира Марића.

 • 23:20 Муззик топ 20

  Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

 • 00:30 Ноћни програм

  Ноћни програм