Demantovali vijesti "Insajdera"

UKC: Portali lažu i šire paniku, za to će odgovarati

  • Извор: АТВ
  • 27.09.2021. 20:12

Pozivamo novinara i glavnog urednika da nadgledaju hoće li biti izvršena dostava medicinskog kiseonika jer lažu i šire paniku, saopšteno je iz UKC-a nakon što je portal Insajder objavio vijesti da su "velike količine kiseonika u stigle su na UKC u Banjaluci".

"Pozivamo novinara, njegovog informatora i glavnog urednika da odmah dođu pred ulaz UKC RS i nadgledaju hoće li biti izvršena dostava medicinskog kiseonika. Možemo im i ustupiti snimke video nadzora. Ovaj im poziv upućujemo jer lažu i šire paniku. Mi smo čisti poput kiseonika kojeg koristimo. Radimo odgovorno. Isto očekujemo i od medija. Širenje panike i lažnih vijesti krivično je djelo. Za to će odgovarati", saopšteno je iz UKC-a.

Portal Insajder objavio je prvu vijest "INSAJDER SAZNAJE Velike količine medicinskog kiseonika stižu u UKC", u kojem navode da "njihov reporter javlja da su na UKC stigle velike količine kisonika".

Njihova "saznanja" se temelje na slici kamiona sa brze ceste, a na osnovu togu su zaključili da se radi o "medicinskom kiseoniku". 

Nedugo zatom, ta vijest je uklonjena, te ponovo objavljena pod naslovom "MREŽAMA KRUŽI SLIKA Kamioni dovoze kiseonik na UKC?", u kojem se ovaj portal pokušava ograditi, navodeći kako im slike šalje čitalac.

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм