Дан побједе над фашизмом

Улицама Бањалуке марширао Бесмртни пук

  • Извор: АТВ
  • 09.05.2024. 19:23

Српска памти и не заборавља оне који су дали своје животе за слободу и оне који су се борили против фашизма. И ове године улицама највећег града Српске марширао је Бесмртни пук.

Слобода је оно што обједињује српски народ, побједа над фашизмом је трајна и не може да буде замијењена неким другим термином, поручио је предсједник Српске Милорад Додик. 

Осим Совјетског Савеза, само су се Срби од почетка до краја рата борили за своју независност и једини су били који су се придружили Црвеној армији у њеном ослободилачком походу. 

"Побиједили смо када смо са Западом постигли војни паритет, када су наши савезници били под сигурном заштитом. И сада, упркос свим потешкоћама, побјеђујемо у стварању нове Русије послије тешких догађаја деведесетих година прошлог вијека", каже руски амбасадор у БиХ Игор Калабухов.

Дан побједе над фашизмом је дан када српски народ показује да не жели да се одрекне своје часне улоге коју је имао у сламању фашизма.

"Мислим да вриједност те слободе је нешто што сваки наш грађанин дубоко препознаје у себи као саставни дио и себе и свог живота и, наравно, наших настојања да тако градимо будућност", каже српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић.

Српски народ као слободарски народ, увијек је био на правој страни историји и уздигнуте главе може да се похвали да је учествовао у сламању фашизма.

И данас, 79 година послије пораза фашизма, српски народ не жели да се одрекне ни жртава које су дате за слободу коју данас живимо и коју смо морали поново да бранимо и у Одбрамбено-отаџбинском рату. Због тога, на нама је да се сјећамо и памтимо оне који су се борили за нашу слободу.

Пратите нас и путем Вибера

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (Р) (12+)

    ''''''''''''Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.