OŠ "Branko Radičević"

Uskoro dogradnja najveće škole u Srpskoj

  • 06.09.2018. 19:27

Dani sa tri smjene za banjalučku Osnovnu školu "Branko Radičević", konačno, će biti prošlost. Potpisan je ugovor za dogradnju škole sa najviše učenika u Srpskoj, i osnovci će u sljedećem polugodištu imati dodatnih devet učionica. Sve će koštati 1,4 miliona maraka.

"Ugovorom je precizirano da radovi budu gotovi za 120 dana. Ja se nadam da će se izvođač potruditi da ti radovi zaista budu i gotovi, pa da učenici u drugo polugodište krenu u sasvim drugačije uslove", istakao je Dane Malešević, ministar prosvjete i kulture Republike Srpske.

Škola "Branko Radičević" se nalazi u najmnogoljudnijem banjalučkom naselju, Starčevici, a pohađa je skoro 1.800 učenika. Njihovi roditelji su prije godinu dana apelovali na vlasti da riješe problem sa prostorom u školi, zbog kojih je škola radila u tri smjene. Već godinama kuburimo sa prostorom, priznaje direktorica.

"Jako puno će nam pomoći, radujemo se tom proširenju, i realizacija vannastavnih aktivnosti će biti uspješnija. Mada, ja moram da naglasim da taj nedostatak prostora nije uticao na uspjehe naših učenika", istakla je Darija Mićić, direktor OŠ "Branko Radičević".

Mićićeva dodaje da im je, pored učionica, potrebna i fiskulturna dvorana, ali o tom - po tom. Željko Agostini, nastavnik srpskog jezika, kaže da će sada biti mnogo lakše i đacima i nastavnicima.

"Kroz sve ove godine imali smo problema sa samim prostorom, i kretanjem učenika i nastavnika kroz školu, koje je bilo veoma složeno. Sada se nadamo kada se dograde te nove učionice da će svima biti lakše - prvenstveno našim učenicima, ali naravno i nama nastavnicima", istakao je Željko Agostini, nastavnik srpskog jezika u OŠ "Branko Radičević".

Na tenderu za izgradnju novog krila škole prošlo je "Građenje" iz Pala, koje bi već sljedeće sedmice trebalo da krene sa radovima. Rok za izgradnju su četiri mjeseca, a nadzor projekta će se vršiti uz pomoć Republičke direkcije za obnovu i izgradnju.
 

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм