Za bolju bezbjednost

Uskoro semafor na raskršću u Adi

  • 13.02.2020. 17:42

U nastojanju da se poboljša bezbjednost saobraćaja u naselju Ada kod tzv. boračkih zgrada, ovih dana počeće postavljanje semaforske opreme, uključujući i manje građevinske zahvate na ovoj lokaciji.

Semafor će biti postavljen na ukrštanju magistralnog pravca sa gradskom ulicom, u čijoj zoni se nalazi autobusko stajalište koje koristi veliki broj građana. Problem predstavlja prelazak stanovništva preko magistralnog pravca koji je veoma opterećen, s obzirom na to da povezuje Kotor Varoš i susjedne opštine sa Banjom Lukom, kao i uključivanje vozila sa sporednog puta na magistralni pravac.

"Potpisan je ugovor sa izvođačem radova, odabranim na tenderu, a vrlo brzo očekujemo da počnu pripremni radovi na semaforizaciji raskrsnice Ulice Palih boraca i Bulevara vojvode Stepe Stepanovića, za koje je urađena projektno-tehnička dokumentacija i pribavljena građevinska dozvola", kazali su u Odjeljenju za saobraćaj i puteve.

Ističu da će, uz postavljanje semafora, biti korigovana širina Ulice palih boraca na samom ukrštanju sa magistralnim putem, te izmještena postojeća autobuska stajališta na magistralnom putu za 30-tak metara, uz izgradnju ugibališta i dijela nedostajućeg trotoara.

"Sve ove aktivnosti pokrenuli smo poslije urađenih analiza uslova i načina odvijanja saobraćaja na ovom području i pribavljene saglasnosti JP "Putevi RS", a u cilju poboljšanja bezbjednosti velikog broja građana koji svakodnevno prelaze magistralni put da bi došli do autobuskog stajališta", zaključili su iz resornog odjeljenja.

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм