Црна тачка

Ускоро стационирани радар на дионици код Ребровачког моста

  • Извор: АТВ
  • 23.04.2024. 19:07

Свијеће, цвијеће, велики број неутјешних школараца и тишина затекли су нас испред школе Бранко Радичевић, гдје је страдала Милана радила као педагог. Радне колеге и даље не могу да повјерују шта се десило.

"Затечени смо и шокирани... била стуб. Ја сам поносна на ову дјецу, шта им је у ствари приуштила", каже Татјана Цвијић, наставник у ОШ Бранко Радичевић Бањлука.

Шта је разлог ове трагичне несреће - неприлагођена брзина кретања возила, коришћење мобилног телефона или нешто треће, утврдиће истрага. A како би се у будућности смањио број саобраћајних незгода на овој дионици, разматра се постављање стационираног радара. 

Детаљи страшне несреће у Бањалуци: Возач пежоа изгубио контролу, погинула жена

Детаљи страшне несреће у Бањалуци: Возач пежоа изгубио контролу, погинула жена

Да се нешто конкретније мора урадити на овом мјесту, сагласни су и у Агенцији за безбједност саобраћаја Републике Српске.

Нажалост, ово није први удес на овом мјесту са трагичним исходом.

Овај мост као да је црна тачка за возаче јер су се и раније догађале несреће са смртним исходом. Претходна несрећа у којој је изгубљен један живот догодила се прије двије године на овом мјесту када је погинуо конзул Словеније Маријан Ристич.

Тужилаштво се огласило о трагедији на Ребровцу

Тужилаштво се огласило о трагедији на Ребровцу

2015. године на истој дионици, страдао је мотоциклиста. Он је тада изгубио контролу над скутером и ударио у стуб расвјете. Прије тога, Бањалуку је 2011. године потресла несрећа слична јучерашњој, када је пјешака на тротоару ударио аутомобил. Међутим, и поред бројних камера у граду, према статистици, чак 68% возача у градским зонама вози преко дозвољеног ограничења, а исто тако велики проценат возача користи мобилне телефоне.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.