Obilićevo

Užas u Banjaluci: Dijete se povrijedilo na igralištu, nadležni ignorišu apele roditelja

  • Извор: АТВ
  • 09.08.2023. 17:15

Dječija igrališta trebalo bi da budu bezbjedno mjesto za druženje i igru, međutim, pojedina su zbog nemara gradskih vlasti postala opasna.

Jedno od takvih je dotrajalo igralište u banjalučkom naselju Obilićevo na kojem je prije nekoliko dana četvorogodišnja djevojčica povrijedila glavu.

Slučaj, koji nije jedini, izazvao je zabrinutost i revolt roditelja.

"U zadnjih mjesec dana desile su se dvije poprilično ozbiljne povrede, gdje je jedno dijete rasjeklo uho, završilo sa pet ili šest kopči. Drugo dijete se ljuljalo na dotrajaloj i staroj ljuljaški, kada je lanac pukao dijete se povrijedilo i to je tako svakodnevno", rekao je Goran Macanović otac dvoje djece koji je na adresu Gradske uprave, na ruke gradonačelnika, poslao ukupno 15 zahtjeva za rekonstrukciju ovog igrališta, ali reakcije nije bilo. 

N.R iz naselja Obilićevo kaže da nemaju više riječi za ovakav nemar.

"Živimo u prvoj gradskoj zoni, ali u uslovima sa periferije. Ne kažemo da djeca s periferije ne zaslužuju dostojanstven prostor za igru, ali takođe ne možemo da shvatimo zašto iste uslove nemaju naša djeca iz Mejdana. Igralište u srcu grada, na kojem svakodnevno boravi najmanje 50 djece uzrasta do 10 godina i najmanje 30 roditelja u svakom momentu, ubjedljivo je najzapuštenije i najopasnije igralište u, mogu slobodno reći, ne Banjaluci nego cijeloj Republici Srpskoj, sa elementima iz 70-ih godina prošlog vijeka. Ovdje ne važi princip reciprociteta, nikome očito nije bitno ni broj djece i pozicija u gradu. Kako je moguće da ljepše i uređenije parkove imaju i Rakovačke bare, i Motike, i sva banjalučka sela od Obilićeva, i zar je moguće da baš nikome nije u interesu da se ovo konačno riješi na ozbiljan način, da ne gledamo svako veče hoće li neko od naše djece glavu izgubiti", istakla je N.R.


Veliko otkriće u BiH: U privatnom dvorištu iskopao pravo blago

Veliko otkriće u BiH: U privatnom dvorištu iskopao pravo blago

Ističe da oni ne traže akva park, već pristojan park sa tartan podlogom, modernim elementima i pristojnom ogradom kako bi im djeca bila prije svega bezbjedna.

"I ne prihvatamo više nikakve sanacije, u smislu, prefarbaju se reda radi elementi da nas se skine sa dnevnog reda, i opet za dva mjeseca ista priča. Želimo novo igralište kakvo ovo naselje zaslužuje, jer ovdje dolaze djeca iz najmanje 10 zgrada, ili da nam se kaže otvoreno da se nema interesa za to, pa da se svi redom odselimo u naselja gdje će nam djeca imati pristojan prostor za igru", kaže ova Banjalučanka.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм