Ljubo Ninković najavio

Vanredni sastanak skupštinske većine u Banjaluci

  • Извор: СРНА
  • 28.06.2023. 18:11

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Ljubo Ninković izjavio je da će koalicija koja čini većinu u gradskoj skupštini večeras održati vanredni sastanak na kojem će biti razmatrana novonastala situacija nakon što je ovom parlamentu onemogućen rad jer su promijenjene brave na pojednim porstorijama.

On je istakao da će o zaključcima sa sastanka javnost biti obaviještena ujutru.

Ninković je podsjetio da su brave na pojedinim vratima promijenjene tokom noći, te da je na vratima njegovog kabineta promijenjena u toku dana.

"Unutra su pečati, svi drugi materijali i važni akti Skupštine grada", rekao je Ninković na konferenciji za novinare.

On je istakao da su predstavnici skupštinskog rukovodstva, zbog nemogućnosti da uđu u svoje prostorije, pozvali službenike Policijske uprave Banjaluka, te da je u policiji u svojstvu svjedoka dao izjavu povodom ovih dešavanja.

Ninković je naveo i da su mu šef Kabineta gradonačelnika i šef Službe za zajedničke poslove rekli da su imali naredbu da to urade po nalogu Stanivukovića.


"Otjeraću vas iz Banjaluke": Stanivuković prijetio radnicima Gradske uprave, Šukalu pozlilo

"Želim samo da javnost zna sve ono što smo ostavili juče u kabinetu nakon 16.00 časova kada smo otišli. Ako on realizuje ono što je najavio da će uvesti građane ovdje, to otvara mogućnost da neko iznese vrijedne stvari iz kabineta koje su reversom vezane za predsjednika i potpredsjednika", rekao je Ninković.

Potpredsjednik Skupštine grada Banjaluka Saša Čudić rekao je da je jutros Stanivuković verbalno napao sekretara gradske Skupštine Igora Šukala, kojem je nakon toga pozlilo, te da se još uvijek nalazi na pretragama.

"Svjedoci smo demonstraciji neutemeljene i neopravdane sile. Skupština grada Banjaluka je od danas spriječena da obavlja svoju djelatnost. Kako prepoznajemo termin vojnog udara, mogu da kažem da je danas izvršen politički i nezakoniti udar na gradsku Skupštinu", rekao je Čudić.

On je napomenuo da skupštinsko rukovodstvo nije u posjedu pečata Skupštine grada, te da ne može u slučaju potrebe sazvati vanrednu niti redovnu sjednicu Skupštine.

"Pozivam gradonačelnika da hitno promijeni svoju odluku, iako je iz ovoga više ne može tako lako izaći, ali se može spriječiti veća šteta", rekao je Čudić.

Skupštini grada Banjaluka onemogućen je rad, jer su na vratima službenih prostorija, koje koristi rukovodstvo i zaposleni u gradskom parlamentu i u kojima drže poslovne ali i privatne stvari, promijenjene brave i u njih je nemoguće ući, rekli su na konferenciji za novinare Ninković i Čudić, te konstatovali da je riječ o udaru izvršen na zakonodavnu vlast.


Banjalučka policija: Pokrenuta istraga - ko je zamijenio brave u Gradskoj upravi

Banjalučka policija: Pokrenuta istraga - ko je zamijenio brave u Gradskoj upravi

Oni smatraju da iza svega stoji gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković, te da je cilj opstrukcija rada Skupštine i spriječi da se riješi problem preduzeća "Akvana".

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković juče je na protestima ispred Gradske uprave saopštio da će zbog, kako je rekao, nerada Skupštine grada, rukovodstvu i odbornicima biti uskraćene plate.

On je najavio da će Ninkovićev kabinet biti izmješten iz zgrade Gradske uprave i da će mu oduzeti službeni automobil. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:10 Емисија: Прича се (Р)

    '''Политичка, дебатна, емисија ‘Прича се…’ доноси широк избор актуелних тема, супротстављених ставова, различитих углова, чињеница и реплика.

  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ''''''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 22:05 Серија: Ко те шиша (12+)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''''Телевизијска серија о једном од најпознатијих нарко босова - Јоакину "Ел Чапу" Гузману.

  • 23:30 Ноћни програм

    Ноћни програм