Dobar provod, gužve, puni lokali

Veselje i gužva na banjalučkim ulicama pred Novu godinu

  • Извор: АТВ
  • 30.12.2022. 19:27

Dobar provod, gužve, puni lokali i praznično raspoloženje u najvećem gradu Srpske. Iako su neki Novu godinu odlučili dočekati u Banjaluci još uvijek kažu ništa nisu isplanirali, dok će drugi 2023. dočekati u kućnoj varijanti u krugu najbližih.

- Da da, proslavljam sa drugarima i bratom. Gdje ćete šta ćete? Idemo negdje, nismo ništa planirali tačno. 

- Malo smo ranije izgustirali provode, sad malo više kućna varijanta. Lijepo je okićen grad, iz dosta lokala dopire muzika, vidi se da ima dosta inostranih posjetitelja, to je definitno dokaz da se osjeti praznična atmosfera- 

- Kako da ne, čujete muziku, svi lokali rade.

Za dobru atmosferu na ulicama zaduženi su bili trubači. 

Novogodišnje euforije ne manjka na banjalučkim ulicama. Grad je prepun ljudi, a muzika dopire sa svih strana. 

Veselo i u lokalima. Zbog toga mnogi nisu ni propustili šansu da se provesele ali i počnu polako ispraćati staru godinu. Temperature takve da su se i žurke mogle organizovane vani. 

Zagrijavanje za najluđu noć već je počelo. U pojedinim kafićima organizovane su i dnevne žurke na otvorenom. A za dobar provod bitno je samo da poneste dobro raspoloženje. 

A danas ga nije manjkalo nimalo. U dobar provod u Banjaluci ne sumnjaju gosti iz Srbije. 

- Da, iz Beograda smo došli, ovdje kod drugara za Novu godinu da proslavimo praznike. Ovo nam je prva dnevna žurka tek smo stigli. Pošto su nam drugari iz Banjaluke oni su rezevrisali u nekom restoranu nismo pravili pitanje znamo da je provod super gdje god, tako da.

- Dnevna žurka nikad bolja u životu. Ovo je Nova godina, sutra je već pitanje šta će biti.

- Bolje malo, dnevno sa društvom izaći, a za Novu godinu ću sa porodicom.

Kolaps ovih dana i u saobraćaju. Da se dođe do željene destinacije trebaju sati, a da se negdje ne bi zakasnilo potrebno je krenuti i mnogo ranije nego inače. Strpljenja će vozači morati da  imaju i u narednim danima. 

Gužve u saobraćaju, traju već danima. Ništa bolje nije ni danas, ako što možete da vidite iza mene. Pa ukoliko negdje odlučite da krenete, možda je bolje da to učinite pješke. Velika je vjerovatnoća da ćete prije stići a i zdravije je.

Neki su se upravo i odlučili na ovaj korak. 

- Ovih dana je naročito gužva, pogotovu zbog ovih novogodišnjih praznika. Čak sam neki dan išla na posao autom jedno 40 minuta od kuće, inače mi treba 15 pa sam odlučila da idem pješke.

- Kako je ovih dana biti vozač? Nervozno, iskreno evo vidite i sami. 

Posljednje pripreme za privode se kraju. Oni koji Novu godinu odluče dočekati na otvorenom sutra će moći uživati u stihovima grupe Legende i Goce Tržan. 

Тагови: