Хуманитарна организације "Партнер"

Више од 100 особа са инвалидитетом и старих лица остаје без помоћи због дуговања Града

  • Извор: АТВ
  • 27.01.2024. 17:29

Преко 100 особа са инвалидитетом и старих лица које зависе од свакодневне помоћи другог лица остаће без помоћи асистената и његоватеља због дуговања Града Бањалука, саопштено је Хуманитарне организације "Партнер".

Град Бањалука дугује Хуманитарној организацији "Партнер" 57.411,75 КМ на име реализованих услуга персоналне асистенције за особе са инвалидитетом и помоћи старим лицима за мјесец децембар 2023. године. 

"Запослених 38 асистената и његоватеља, који пружају услуге, су последњу плату примили 15.12.2023. године. У име корисника питамо надлежне знају ли или бар могу ли замислити да не могу самостално обавити своје основне потребе без помоћи другог лица, од задовољавања физиолошких потреба, храњења, облачења? Мислим да не требамо настављати низ. У име оних који им помажу питамо надлежне знају ли како је преживјети мјесец са 700 КМ, плаћати рачуне, плаћати кредите, кирију, хранити породицу?", наводи се у саопштењу Хуманитарне организације.

Из организације додају да је одлазак на одмор одавно мисаона именица за ове људе који раде један од најхуманијих послова данашњице.

"(Не)усвајање ребаланса Буџета Града Бањалука за 2023. годину не може бити оправдање за ову ситуацију. Захтјевамо хитно од Града Бањалука, Скупштине Града, градоначелника, ЈУ "Центар за социјални рад" Бањалука да свако у својој надлежности преузму одговорност и ријеш наш проблем по хитном поступку, односно да у понедјељак 29.01.2024. године уплате 57.411,75 КМ на рачун Хуманитарне организације "Партнер" како би наши радници могли добити своју зарађену децембарску плату", наводи се у саопштењу.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.

  • 20:00 АТВ Интервју: Сергеј Лавров

    ''Ексклузивни интервју Сергеја Лаврова, министра спољних послова Руске Федерације. Говориће о војној операцији Русије у Украјини, тренутној ситуацији на глобалној политичној сцени, односима Русије и Запада, те о политичкој ситуацији у БиХ. Интервју води новинарка Даринка Петровић.

  • 20:40 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 21:10 Филм: Екипа (12+)

    '"Екипа" је прича са сјајним хумором која говори о љубави, крими-комедија за све генерације, али је уједно и први филм који приказује српски фудбал и ривалитет између два највећа клуба – Партизана и Црвене звезде.

  • 22:40 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:40 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)