Vjenčanje sa maskama i rukavicama: Sklopljeno 86 brakova u Banjaluci

  • 19.04.2020. 21:37

U Banjaluci je u februaru i martu zaključeno 86 brakova, pet manje nego lani u istom periodu, rekla je Srni načelnik Odjeljenja za opštu upravu Sanja Pavlović.

Navela je da je u ovom periodu ozakonjen samo jedan brak sa stranim državljaninom, mladoženjom  iz Njemačke.

Građani koji ne planiraju slavlje, već samo žele da obave čin vjenčanja, to mogu uraditi u mjesnim kancelarijama ili u Galeriji, uz mjere prevencije, nošenje zaštitnih maski i rukavica.

"U Galeriji i dalje obavljamo vjenčanja, naravno na jedan malo drugačiji način. Redukuje se broj lica koji mogu prisustvovati samom zaključenju braka. Pored odbornika i matičara, prisutni mogu biti samo mladenci i kumovi kao svedoci koji su neophodni da bi se taj čin obavio. Ukupno šest lica može biti u Galeriji a ostali koji dolaze, zamoljeni su da ostanu napolju. Redukovan je i broj lica koji mogu da prisustvuju činu sklapanja braka i u mjesnim uredima. Na neki način, tu pokušavamo napraviti distancu između prisutnih, koliko je to moguće tokom samog sklapanja braka", rekla je Pavlovićeva ranije za Srpskainfo.

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм