У Бањалуци

Вјетар направио проблеме: Надлежне службе уклањају порушена стабла

  • 02.12.2023. 13:04

Надлежне службе су на терену од синоћ и уклањају стабла оштећена усљед јаког вјетра, који је погодио Бањалуку.

Према подацима надлежног Одјељења за комуналне послове, екипе активно раде на уклањању стабала и грана и интервенције се врше на више градских локација.

Опрез: Вјетар оборио стабло у центру Бањалуке

Опрез: Вјетар оборио стабло у центру Бањалуке

До сада је уклоњено пало дрвеће на подручју насеља Центар, Борик, Обилићево, Бистрица, а екипе и даље прате ситуацију и спремне су за интервенције у случају потребе.

Из Одјељења напомињу да екипе настоје да у што краћем року рашчисте и отклоне посљедице невремена.

Наиме, синоћ, одмах након невремена на терен су изашли припадници Ватрогасно-спасилачке бригаде Бања Лука, који су уклањали оштећена и порушена стабла, приоритетно она која су пала уз саобраћајнице како би се саобраћај несметано одвијао.

Ово мјесто у Српској погодила орканска олуја

Ово мјесто у Српској погодила орканска олуја

С обзиром на то да је и за данас на снази упозорење на јаке ударе вјетра, из Одсјека за послове цивилне заштите и професионалне територијалне ватрогасне јединице и Одјељења за комуналне послове позивају становништво, правна и физичка лица, да благовремено предузму све мјере и радње на заштити људи и материјалних добара, те да своје активности на отвореном простору прилагоде најавама метеоролога.

Потребно је да грађани, привредна друштва и други субјекти предузму мјере превенције од јаког вјетра, да уклоне покретне ствари са балкона и виших спратова –тераса, обрате пажњу и на могуће ломове дрвећа и пада предмета са објеката.

Усљед јаког може доћи до рушења дрвећа, те је упућен позив на додатни опрез, али и да се возила не паркирају испод или у близини дрвећа.

(Фото: Град Бањалука)


Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм