Sjednica Vlade Srpske

Vlada usvojila: Banjalučko naselje Paprikovac dobija osnovnu školu

  • Извор: АТВ
  • 07.04.2022. 15:54

Vlada Republike Srpske usvojila je na današnjoj sjednici u Banjaluci Informaciju o osnivanju osnovne devetorazredne škole u Mjesnoj zajednici Paprikovac u Banjaluci.

“Na osnovu analize podataka o broju učenika u razrednoj i predmetnoj nastavi, ustanovljeno je da 922 učenik sa područja Paprikovca i Petrićevca pohađaju osnovne škole u drugim mjesnim zajednicama, zbog nepostojanja škole u ovim naseljima. Takođe u obzir se uzima i razvoj pomenutih naselja, broj stanovnika i djece koja bi u narednim godinama trebala da pohađaju osnovnu školu sa područja Paprikovca i Petrićevca”, saopšteno je iz Vlade Republike Srpske.

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske već je pokrenulo niz aktivnosti u saradnji sa nadležnim instutucijama, a kada je riječ o pokretanju procedure eksproprijacije zemljišta na kojem je planirana izgradnja školskog objekta, kao informacije o dobijanju podataka o procedurama koje je potrebno pokrenuti prije izgradnje samog objekta nove škole, koja je predviđena maksimalne spratnosti prizemlje plus dva sprata i površine 6.600 m.