Све мање мјеста

Возачи неће дуго лутати: Из ГУ Бањалука најављују нових 1.000 паркинг-мјеста

  • Извор: Независне
  • 03.01.2024. 07:05

Све је више Бањалучана који не знају гдје да паркирају ауто, због недостатка паркинга у граду, док из Градске управе најављују нових 1.000 паркинг-мјеста.

У Бањалуци је у току ове године, како кажу из Градске управе, направљено 70 паркинг-мјеста иза нове тениске дворане код парка “Младен Стојановић”.

“У функцију ће ускоро бити пуштен и нови паркинг код ‘Тржнице’, који ће имати 200 паркинг-мјеста, дакле, укупно ће бити 270 нових мјеста за паркирање, док је изградњом и преуређењем одређених локација у граду укинуто око 200 паркинг-мјеста”, истакли су они за “Независне“.

Драшко Станивуковић, градоначелник Бањалуке, раније је поручио да градска администрација схвата потребу Бањалуке за новим паркинг-мјестима, те истакао да је изградња поменутих паркинг-мјеста само почетак, јер ће се већ наредне године приступити изградњи и неколико подземних и надземних гаража.

“На тај начин нашим суграђанима биће доступно нових 1.000 паркинг-мјеста”, рекао је раније Станивуковић.

Тада је нагласио да је најбољи могући концепт јавно-приватно партнерство, гдје град нема трошкове, а остварује приходе и притом добија нова паркинг-мјеста.

Према ријечима једне Бањалучанке, паркиралишта у Бањалуци је све мање.

“Често сам паркирала код ‘Краша’, али тај паркинг је већ дуже вријеме затворен, након тога дуго није био у функцији ни паркинг код старе аутобуске станице, те нисам знала гдје паркирати”, казала је она и додала да је паркинг код старе аутобуске станице тренутно веома скуп.

“Код хотела ‘Талија’ постоји паркинг, али на њему већином нема мјеста”, истакла је она, додајући да сада због празника долазе странци и наши људи који раде у иностранству, те се не може наћи паркинг-мјесто готово нигдје у граду.

“Потребно је што прије направити подземне гараже”, закључила је она.

Сладомир Ђурић, директор “Аутопревоза”, истакао је да не буде много аутомобила паркирано на старој аутобуској станици, али да им то тренутно одговара.

“Ми смо направили систем који није постојао у Бањалуци, што се тиче наплате паркинга, те нам тренутно није у фокусу ни математика, ни приход, већ да што квалитетније ријешимо све техничке проблеме са којима се суочавамо”, рекао је он и додао да се јављају проблеми око улаза и излаза са паркинга.

“Замислите да је пун паркинг, а деси се неки од ових проблема”, казао је он, те додао да би тада проблем био још већи.

“Велика је ово инвестиција, око 200.000 КМ кошта само систем који се поставља на улазу и излазу. Када ријешимо све ове проблеме, размишљаћемо о математици и приходу”, рекао је он.

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    Наша Српска

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.