Odbornik Socijalističke partije

Vukčević: Velika satisfakcija i radnička pobjeda Centra za predškolsko vaspitanje

  • Извор: АТВ
  • 21.02.2023. 12:12

Odbornik Socijalističke partije u Skupštini Grada Banjaluka Nikola Vukčević izrazio je veliko zadovoljstvo što je finalizovano potpisivanje kolektivnog ugovora i što su, nakon 15 godina, riješeni gorući problemi radnika Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje.

"Moram da istaknem da sam veoma srećan što je više od 400 radnika ove javne ustanove dobilo satisfakciju i dodatnu motivaciju da i dalje predano i posvećeno vodi brigu o našim mališanima. Sve ove godine nije im bilo lako, kao i svim radnicima u našem gradu koji su odolijevali teškim vremenima, ekonomskim krizama i brojnim drugim problemima", kaže Vukčević koji je kao odbornik i bio predlagač amandmana kojim se zahtijevalo povećanje plata radnicima Centra.

"Iako sam u skupštinskoj klupi Banjaluke relativno kratko, vjerovao sam da se kroz institucionalno djelovanje, kroz puno truda i pregovora može doći do velikih rezultata. Naša odgovornost kao političara je da slušamo narod i da maksimalno radimo na poboljšanju radničkih prava. U ovom slučaju se ispostavilo da odgovorno ponašanje prema narodu i radnicima, donosi i najbolji ishod", ističe Vukčević.

Odbornik Socijalističke partije smatra da je ovo tek početak i da mlade generacije koje u Banjaluci predano rade na ozbiljnim politikama u skupštinskoj većini ulivaju nadu građanima.

Тагови: