Има само седам година

Храбра Ника из Бањалуке побиједила отровног поскока

  • Извор: Српскаинфо
  • 16.09.2023. 10:58

Са само седам година, дјевојчица Ника из Бањалуке успјела је да побиједи отровног поскока, који је чак два пута угризао за ногу.

Ова храбра дјевојчица тренутно се опоравља у породичном дому у Бањалуци, уз велику бригу својих најближих. Најтежи дани срећом су иза њих, али те слике из болничке собе, панику због отицања ноге и високе температуре, никада неће моћи да забораве.

"Нога јој је након уједа толико отекла да је била скоро као моја, али сада се полако све враћа у нормалу. Налази су јој бољи, завршила је с терапијом, примила све антибиотике, само још мажемо ногу, која је и даље мало отечена и плавкасте боје", прича њена мајка Јелена Салапура за Srpskainfo.

Све се одиграло прије десетак дана, када су били у посјети баки и дједу у Босанском Петровцу. Игру брата и сестре у дворишту изненада је прекинуо поскок, који је Нику угизао за зглоб лијеве ноге. Вриску и страх надвладала је прибраност родитеља који су се брзо упутили ка Дому здравља, чија екипа је Ники пружила прву помоћ и одмах транспортовала до болнице у Бихаћу. Тамо је Ника примила чак три дозе противотрова и бројне терапије, након чега је оток почео да спада.

"Најгоре је прошло, али она није толико ни свјесна да је била животно угрожена. У почетку се чак чудила што је толика гужва око ње. Док је била под температуром питала ме је зашто је болесна. Рекла сам јој: “Угризла те је змија, зар се не сјећаш”, а она ће мени: “Па зар сам се ја од тога разбољела?”", препричава нам њена мајка.

Ипак, Ника је свима показала какав је борац и да с правом носи име “Побједа”.

Након успјешног болничког лијечења и вишедневног лежања, главно питање ове дјевојчице сада је: када ће поново моћи напоље да се игра с друговима.

" Мора још неко вријеме да мирује, али једва чека повратак у школу. Јављају јој се другари из разреда, као и из комшилука, што је много радује. Још се мало боји траве, али надамо се да ће и то превазићи. Ми често боравимо у природи, идемо на излете и увијек смо дјецу упозоравали да пазе куда ходају, али ко би се надао да ће се оно од чега страхујеш догодити баш у дворишту", каже мајка Јелена.

Родитељи још једном захваљују медицинарима у Дому здравља Босански Петровац и Болници “Др Ирфан Љубијанкић” у Бихаћу, који су били уз Нику у најтежим тренуцима, као и свим пријатељима за ријечи подршке које им свакодневно стижу.

Пратите нас и путем Вибера

  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 10:30 Ловачки савети (Р)

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.