Okupili se na Trešnjiku

Za pojedine radnike Gradske uprave Banjaluka i danas neradni dan

  • Извор: АТВ
  • 03.05.2022. 19:34

Pojedinim radnicima Gradske uprave Banjaluka i danas je neradni dan. Tako je očigledno odlučila reprezentativna sindikalna organizacija Gradske uprave. Trećeg maja kako kažu slave Prvi maj.

Na pitanje novinara ATV-a „Šta se slavi tačno?“, Radislav Gojković, Predsjednik reprezentativne sindikalne organizacije Gradske uprave grada Banjaluka, odgovara: „Pa prvi maj, praznik rada“, „Na treći maj?“, „Pa jeste.“

Ipak to nije važilo za one koji nisu došli. Oni su ipak morali ostati da rade  do kraja radnog vremena. 

„S obzirom da se određeni broj radnika u Gradskoj upravi izjasnilo da zbog određenih razloga ne žele da prisustvuju, da neće doći oni su ostali da rade a onaj ko je želio došao je“, rekao je Gojković.

Na osnovu kog pravnog osnova su danas radnici Gradske uprave odsustvovali sa svog radnog mjesta pitaju u Sindikatu uprave Republike Srpske. Gradu kao što je Banjaluka ne priliči da se u toku radnog vremena pokazuje ovakva bahatost kaže Božo Marić. Ali i zbog čega su na roštilju učestvovali samo oni radnici koji su članovi kako kaže žutog sindikata.

„Mi moramo da pitamo radnike šta su oni to danas slavili? Da li to što gradonačelnik već puna tri mjeseca ne povećava plate i ne utvrđuje koeficijente za one za koje se izborio sindikat uprave Republike Srpske“, kaže Božo Marić, predsjednik Sindikta uprave Republike Srpske, i dodaje:

„Danas su kroz viber grupe kružile poruke da oni radnici koji ne žele da učestvuju na pikniku koji organizuje gradonačelnik su dužni da rade do 16 časova.“

Marić kaže i da je ovo klasična diskriminacija. Smatra da Savez sindikata služi za indoktrinaciju nad zaposlenima u Gradskoj upravi, kako bi svi postali poslušnici Draška Stanivukovića.


  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.