Odjeljenja za saobraćaj i puteve

Završetak gradnje kružnog toka u Aleji Svetog Save

  • 12.09.2018. 15:34

Zbog završnih radova na izgradnji kružne raskrsnice u Aleji Svetog Save i Gundulićevoj ulici, i sutra će na snazi biti obustava saobraćaja na ovom gradilištu.

Prema podacima Odjeljenja za saobraćaj i puteve, danas su završeni radovi na izgradnji trotoara na kružnom toku a radi se i na postavljanju donjeg sloja asfalta.

"Sutra ujutro počeće radovi na polaganju završnog, habajućeg sloja asfalta i obilježavanje horizontalne saobraćajne signalizacije, poslije čega će kružna raskrsnica biti puštena u saobraćaj, i to znatno prije roka za završetak radova", ističu u odjeljenju.

Prema ugovoru sa izvođačem, rok za završetak radova je 25. septembar ali je izvođač radova, preduzeće "Kozaraputevi", proteklog vikenda zatražio potpunu obustavu saobraćaja na ovoj raskrsnici kako bi novi kružni tok što prije bio stavljen u funkciju.

Kako je projektovano, propusna moć na raskrsnici biće 20 hiljada vozila na dan, što bi trebalo značajno doprinijeti rasterećenju saobraćaja u centru grada.

"U okviru ovih radova, na tri lokacije koje su u vezi sa ovim kružnim tokom, doći će do izmještanja autobuskih stajališta. Tako će stajalište kod hotela "Krajina" dobiti tzv. ugibalište da ne bi dolazilo do nepotrebnih zastoja u saobraćaju. Stajalište kod kafe bara "Marbel" izmješta se u Aleju Svetog Save, a biće izgrađeno i još jedno jedno dodatno stajalište na pravcu prema dvorani Borik", podsjećaju u nadležnom odjeljenju.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    ''Колико знате о онима који живе под будним оком јавности?Знате ли о чему маштају, шта су све прошли, у чему уживају, шта раде када су потпуно сами? Које тајне су спремни да открију? Колико су спремни да се оголе?

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:45 Серија: Ко те шиша (12+)

    Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок