Организовано долазе

Жене са дјецом просе у Борику, а мушкарци их чекају на клупама

  • Извор: АТВ
  • 07.10.2023. 09:04

Читалац АТВ-а јавио нам се са причом о групи просјака која сачекује купце у маркету у бањалучком Борику.

Како каже за АТВ, двије до три жене са малом дјецом у наручју сједе испред маркета и траже новац од свих купаца који излазе. Док мушкарци који су заједно са њима сједе на оближњем дјечијем игралишту и чекају их.

Обично паркирају неколико возила на паркинг у непосредној близини маркета и са осталом дјецом бораве на игралишту и чекају на клупама.

Читалац АТВ-а напомиње и да се појављују неколико пута у току дана.

"Нема их ујутру. Дођу у пола четири када обично буде највећа гужва у маркету. Нападни су доста, ако не дате новац једној, онда вам прилази друга и тражи паре. Поново се појаве предвече, тачно упрате у колико сати има највише купаца у маркету", каже читалац који је тражио да не објављујемо његово име.

Он за АТВ истиче да када прође талас купаца, жене уђу у маркет гдје онда купе сокове и остале ствари, након чега сједе на ливади и часте се.

Такође истиче да је и родитељ и да се не осјећа сигурно када на игралишту које је испред зграда борави и неколико мушкараца.

"Пусте они своју дјецу да се играју, није то ништа спорно. Али је непријатна ситуација јер их нико не зна, има их доста, аута су им паркирана одмах уз игралиште, никад не знаш шта се може десити. Свако мало провирујем кроз прозор, дијете чим их види врати се у стан или оду на друго мјесто. То ураде сва дјеца, не само моје".

Према закону, просјачење као и тјерање другог лица на просјачење кажњиво је. У зависности од од прекршаја, изриче се или новчана или казна затвора.

Пратите нас и путем Вибера