Vlado Adamović

Advokat Gordane Tadić: "Protiv nje se ne vodi nikakav pravosudni proces"

  • Извор: СРНА
  • 11.04.2022. 20:58

Protiv bivšeg glavnog tužioca BiH Gordane Tadić ne vodi se nikakav pravosudni proces, rekao je advokat Vlado Adamović, koji je zastupao Tadićevu pred disciplinskom komisijom Visokog sudskog i tužilačkog savjeta (VSTS ) BiH.

Adamović kaže da, koliko mu je poznato kao advokatu Tadićeve, ne postoji nijedan istražni niti pravosudni proces koji se vodi protiv nje.

– Nema ona nikakav postupak, ništa da je meni kao njenom advokatu poznato – rekao je Adamović za N1.

Adamović je zastupao Tadićevu pred disciplinskom komisijom VSTS koja ju je smijenila sa pozicije glavnog tužioca i preraspodijelila na poziciju tužioca u Tužilaštvu BiH.

SAD uvele su danas sankcije grupi od sedam lica sa zapadnog Balkana, među kojima je i Gordana Tadić, jer “predstavljaju prijetnju regionalnoj stabilnosti”, saopšteno je iz Ministarstva finansija.

Ljudi koji su navedeni danas predstavljaju ozbiljnu prijetnju regionalnoj stabilnosti, institucionalnom povjerenju i aspiracijama onih koji teže demokratskoj vladavini i vladavini prava na zapadnom Balkanu”, objavio je Brajan Nelson, podsekretar za terorizam i finansijske obavještajne podatke.

Iz američke Ambasade u BiH saopšteno je da je Kancelarija za kontrolu imovine u inostranstvu Ministarstva finansija SAD uvela sankcije Tadićevoj zbog zloupotrebe položaja. 

Тагови:
  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок