Predstavnik AntiDayton pokreta

Aličković: Spavamo na jedno oko od 1992. godine, tako do sudnjeg dana

  • Извор: АТВ
  • 12.08.2022. 18:11

Nihad Aličković, predstavnik AntiDayton pokreta organizovao je konferenciju za medije ispred Ambasade Hrvatske zbog kako kaže, pritisaka Hrvatske na OHR i Kristijana Šmita o izmjeni i nametanju Izbornog zakona koji je na štetu BiH.

On je optužio Hrvatsku da od njih dolaze "loši vjetrovi" koji idu prema BiH i optužio ih za iniciranje stvaranja trećeg entiteta.

"Spavamo na jedno oko od 1992. godine i to je nama zapisan način spavanja do sudnjeg dana. Pozivam sve one koji misle da mogu mirno da spavaju, da ne spavaju", rekao je Aličković za source.ba.

Aličković je javnosti poznat po brojnim incidentima u kojima je napadao Srbe kao i zapaljivom govoru.

On je početkom godine pisao o scenariju u slučaju da Republika Srpska odluči da se osamostali.

"Onog momenta kada se naša policija, vojska i jedinice budu stavile na raspolaganje i krenule u razbijanje tih nelegalnih punktova onda će se uključiti svi naoružani Srbi, onda će se krenuti sa maltretiranjem i pljačkanjem povratnika i vjerovatno i zločinima koje će činiti usput.

Tada, naše snage, naš cilj mora biti dolazak što prije do gradova i mjesta u kojima su povratnici i dolazak do Banja Luke. Nema pregovora, nema dogovora nema ništa. Ukoliko se postave punktovi, na linijama razgraničenja entiteta, dati ultimatum od 24 sata da se uklone. Nakon 24 sata će biti smatrani legitimnim vojnim ciljem i niko neće odgovarati za razbijanje tih punktova", napisao je Aličković.

Тагови:
  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    'Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда. Прича прати стјуарте, стјуардесе, механичаре и пилота имагинарне авиокомпаније.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    ''Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином